17 Decembrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Cu toate ca se poate preveni, infectia cu rotavirus este una dintre bolile care aduc copiii in spitale, in special in sezonul rece, cand este mai raspandita; la nivel mondial, peste 2 milioane de copii sunt spitalizati din cauza rotavirusului, anual.

 Comunicat de presa

In cadrul campaniei “Sa protejam impreuna copilaria”, Societatea Romana de Pediatrie (SRPED) atrage atentia asupra numarului mare de copii si familii nevoiti sa isi petreaca sarbatorile de iarna internati in spital.

In perioada sarbatorilor de iarna, numai in Spitalul Clinic pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucuresti sunt internati in jur de 250 de copii;

Cu toate ca se poate preveni, infectia cu rotavirus este una dintre bolile care aduc copiii in spitale, in special in sezonul rece, cand este mai raspandita; la nivel mondial, peste 2 milioane de copii sunt spitalizati din cauza rotavirusului, anual;

Pe 21 decembrie, Societatea Romana de Pediatrie va darui cate un ursulet de plus copiilor care isi petrec Craciunul in patul de spital, pentru a le alina suferinta; actiunea va incepe cu primul centru pediatric din tara, Spitalul Clinic pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucuresti;

 Sustine cauza SRPED de a atrage atentia asupra bolilor prevenibile, distribuind mesajul nostru de la acest link, iar la fiecare 10 share-uri primite, vom darui unui copil spitalizat micul prieten care sa ii fie alaturi in patutul de spital, de sarbatori. Da share mesajului nostru si poti aduce un zambet pe chipul copiiilor.

In pragul sarbatorilor de iarna, Societatea Romana de Pediatrie initiaza in cadrul campaniei “Sa protejam impreuna copilaria” o actiune menita sa atraga atentia asupra numarului mare de copii si familii care nu-si vor putea petrece Craciunul in jurul bradului, ci in salonul de spital.

Din pacate, Societatea Romana de Pediatrie semnaleaza ca unele dintre bolile care cauzeaza spitalizarea celor mici ar putea fi prevenite prin metode simple, evitandu-se astfel suferinta copiilor si a familiilor acestora.

Specialistii pediatri mentioneaza ca una dintre cele mai frecvente boli la copii, in sezonul rece, este infectia cu rotavirus, care duce la spitalizare timp de 6 zile in medie, sub tratament cu perfuzii.

Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca 36% din internarile pentru boli diareice la copiii de pana in 5 ani sunt cauzate de infectia cu rotavirus, iar perioada de internare este mai mare decat la alte boli diareice. Si totusi, infectia cu rotavirus la copii poate fi prevenita prin vaccinare.

Pentru a fi alaturi de copiii nevoiti sa isi petreaca sarbatorile in patutul de spital si nu in jurul bradului de Craciun, Societatea Romana de Pediatrie lanseaza un apel de implicare. Pentru 10 share-uri la apelul de pe acest link, SRPED va darui cate un ursulet de plus unui copil internat de sarbatori in spitalele din Bucuresti.

Actiunea va avea loc pe 21 decembrie, cu Spitalul Clinic pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, primul spital pediatric din tara , unde circa 250 de copii sunt spitalizati in perioada sarbatorilor de Craciun.

Prin distribuirea mesajului, Societatea Romana de Pediatrie urmareste de asemenea sa informeze parintii asupra pericolelor cauzate de rotavirus, o boala prevenibila prin vaccinare, pentru a impiedica alti copii sa ajunga in spital din cauza acestei boli.

Pana pe 21 decembrie, pe pagina de Facebook a campaniei www.facebook.com/protejamcopilariasi pe website-ul campaniei https://www.protejamcopilaria.ro/home/ajuta-un-copil-cu-rotavirus/, parintii pot ajuta Societatea Romana de Pediatrie sa aduca un zambet micutilor internati si familiilor acestora si sa le fie alaturi printr-un gest simbolic.

Totodata, SRPED avertizeaza ca in lunile friguroase de iarna, incidenta rotavirusului creste semnificativ , deoarece temperaturile scazute favorizeaza supravietuirea si raspandirea acestui virus in mediul inconjurator .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri