17 Decembrie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Cu toate ca se poate preveni, infectia cu rotavirus este una dintre bolile care aduc copiii in spitale, in special in sezonul rece, cand este mai raspandita; la nivel mondial, peste 2 milioane de copii sunt spitalizati din cauza rotavirusului, anual.

Rotavirusul este o boala extrem de contagioasa, care afecteaza 95% dintre copii, pana la varsta de 5 ani. Aceasta boala se trateaza doar in spital si in unele cazuri, mai ales la varste mici, poate produce complicatii severe.

Conform OMS, copiii sub 5 ani, dar in special cei cu varsta intre 6 luni si 2 ani sunt cei mai vulnerabili la aceasta boala, care face peste 500.000 de victime in randul copiilor, in fiecare an.

Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea ca fiind cea mai eficienta metoda de preventie impotriva rotavirusului.
 

Afla mai multe despre rotavirus pe https://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/ si urmarind campania "Sa protejam impreuna copilaria" a Societatii Romane de Pediatrie.

In cadrul site-ului, parintii au la dispozitie o sectiune de intrebari, unde vor primi raspuns din partea specialistilor Societatii Romane de Pediatrie (intreaba@protejamcopilaria.ro).

Despre campania Sa protejam impreuna copilaria

Campania a fost lansata de Societatea Romana de Pediatrie in iunie 2012, cu sprijinul GSK Romania. In cadrul acesteia, a fost dezvoltata prima platforma online pentru publicul larg, www.protejamcopilaria.ro, in care viitoarele si actualele mamici pot gasi informatii si pot primi sfaturi direct de la medicii specialisti.

In iunie 2012, in cadrul campaniei, Societatea Romana de Pediatrie a lansat primul ghid cu “Recomandari de vaccinare in pediatrie din Romania”, adresat cadrelor medicale, un document util cu date despre bolile infectioase frecvente in randul copiilor si recomandari de imunizare prin vaccinare, care a fost pus la dispozitia medicilor.

Acesta este un suport real, cu argumente, in demersul de educare si informare cat mai corecta a parintilor cu privire la aspectele esentiale ale ingrijirii copilului. Imunizarea prin vaccinare reprezinta unul dintre cei 3 piloni esentiali ai protectiei copilului, alaturi de nutritie si evitarea micilor accidente.

Campania vine pe fondul unor realitati dramatice: Romania are inca cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din UE la copiii de pana in 5 ani . Mai mult decat atat, numarul cazurilor de imbolnavire ca urmare a bolilor infectioase pediatrice a crescut in ultimii ani. Potrivit celor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantila in Romania este de 9,8 ‰ (9,8 morti la 1000 de nou-nascuti), aproape dubla fata de media europeana.

Foto fr si main: By Ollyy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri