Metode pentru a trata tusea copiilor naturist si eficient.

7 Inhalatie de aburi

Aburii calzi au efect antiinflamator pe mucoasa nazala si bronsica: calmeaza tusea, desfunda nasul, amelioreaza durerea de cap.

Fierbeti 1-2l de apa si dupa ce apa a dat in clocot adaugati 2 linguri de flori de muetel si 2 linguri de cimbru si lasati 5-10 minute pentru infuzie.

Apoi turnati apa intr-un lighean si supravegheati copilul, ajutandu-l sa inspire pe nas si pe gura alternativ, acei aburi calzi,timp de 10 minute, punandu-i deasupra capului un prosop, pentru a nu se “pierde” aburii prin camera.

8 Ceapa

Decoctul de ceapa este un excelent antitusiv si expectorant, pe care il puteti administra copilului, 2-3 cani/zi cu miere, pentru ameliorarea gustului.

Decoctul se prepara astfel: se fierb la foc mic doua cepe cu tot cu coaja, cinci minute, intr-o cana de apa. Se lasa apoi acoperit 10 minute, dupa care se strecoara si se bea cald.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

9 Busuioc

Infuzia de busuioc ajuta copilul care sufera de bronsita, tuse convulsiva, viroza, gripa. Are efect antispastic asupra musculaturii netede a bronhiilor si calmeaza tusea.

10 Tei

Florile de tei vindeca accesele de febra, raceala, bronsita, tusea iritativa, tusea seaca. Proprietatile teiului antivirale, analgezice, calmante si expectorante il fac deosebit de benefic la copii. Se administreaza copiilor: infuzie de tei combinata, pentru un efect mai puternic.

Astfel: 2-3 lingurite de flori de tei maruntite le lasati la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa, de seara pana dimineata, cand le filtrati; lichidul obtinut il puneti deoparte, iar florile ramase se oparesc cu inca o jumatate de cana de apa fierbinte, apoi se lasa la infuzat 15 minute si din nou se filtreaza. Se combina cele cele 2 filtrate (cel la rece si cel la cald) si se bea amestecul inainte de masa, 2-3 cani/zi.

va recomandam:


16 leacuri populare de efect in tratarea tusei!

Remedii naturale impotriva tusei

8 Metode naturale sa intaresti imunitatea copilului tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock


articol de ioana p


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri