Metode naturale pentru cresterea imunitatii copilului
1 Somnul
Somnul este foarte important pentru o buna functionare a sistemului imunitar. Numeroase studii au demonstrat o scadere a imunitatii naturale, ca urmare a somnului insuficient.
Acest fapt este cu atat mai important in cazul copiilor, care necesita cel putin 9 ore de somn (ideal 10) pe durata noptii, pentru o sanatate optima. Somnul adecvat ajuta si la cresterea performantelor scolare ale copilului.
La fel de importanta este calitatea somnului, avandu-se in vedere faptul ca, dupa orele 22:00, copiii ar trebui sa doarma, deoarece, somnul cuprins in intervalul 22-02 este cel mai sanatos pentru organism.
2 Dieta
Dieta este extreme de importanta, daca se urmareste intarirea sistemului imunitar. Copiii trebuie sa manance o cantitate insemnata de fructe, legume, cereale integrale, samburi, seminte care sa le aduca vitamine, minerale, glucide si lipide superioare calitativ, precum si fibre.
Fibrele asigura buna functionare a sistemului digestiv si contribuie la pastrarea echilibrului florei bacteriene “benefice” a intestinului, care ajuta la cresterea imunitatii.
Vitaminele, mineralele si antioxidantii stimuleaza si intaresc sistemul imunitar, stimuland productia factorilor imuni (interferon, globule albe). Sunt recunoscute pentru efectul lor benefic asupra imunitatii urmatoarele vitamine si minerale:
- vitamina C
- vitamina E
- vitamina D
- vitamina A
- seleniu
- zinc.
Se recomanda consumul a 5 portii pe zi de fructe si legume, CRUDE, o portie fiind aproximativ egala cu 250 grame.
Acizii grasi omega 3 si omega 6 continuti in samburi(nuci,alune,migdale), seminte (indeosebi semintele de in), uleiul de masline presat la rece, ulei de peste, ulei de seminte de in, peste(somon,hering,macrou,sardine), cereale integrale au de asemenea un rol benefic asupra imunitatii.
Uleiul de ficat de cod contine foarte multa vitamina D, vitamina A si acizi grasi omega 3, putand fi inclus ca supliment in dieta copilului.
sursa foto:shutterstock
Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.