4 Vizita la…stomatolog!
Recomandarea actuala este de a consulta medicul stomatolog de 2 ori pe an, astfel incat orice carie nou-aparuta poate fi tratata din timp, fara a se ajunge la situatii grave in care nervul sau pulpa dintelui sa fie afectate.
Tot medicul stomatolog ne sfatuieste sa schimbam periutele de dinti la fiecare 3 luni, ceea ce este valabil si in cazul copiilor.
5 Lactatele
Copiii simt nevoia de a manca si intre mese, de aceea, daca ei nu doresc sa se spele pe dinti, este bine sa manance fructe crude sau branzeturi si legume.
Branza este foarte buna pentru sanatatea dintilor, deoarece neutralizeaza acizii care se formeaza prin actiunea bacteriana.
6 Suplimente
Alimentatia este adesea insuficienta pentru a asigura necesarul de calciu si magneziu. De aceea, in perioada de eruptie a danturii definitive, se pot recomanda copiilor suplimente de calciu si magneziu, necesare pentru a avea dintii tari si sanatosi.
7 Vitamina A, C, K
Vitamina A si beta-carotenul (precursor al vitaminei A) contribuie la mentinerea sanatatii nervilor si gingiilor. Se recomanda copiilor consumul de morcovi, caise, pepene galben, galbenus de ou, produse lactate, ficat, untura de peste, care contin foarte multa vitamina A.
Vitamina C este necesara pentru a preveni sangerarea gingiilor si pentru absorbtia calciului. Majoritatea fructelor contin vitamina C: fructe de padure, citrice, pepene, piersici.
Vitamina K intervine in prevenirea cariei dentare. Surse naturale de vitamina K sunt legumele cu frunze de culoare verde, iaurt, galbenus de ou, ulei de sofran, ulei de soia, untura de peste.
sursa foto:sxc.hu; depositphotos
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară