Dieta de primavara pentru copii
1 Anghinare
Anghinarea este o planta provenita din regiunea mediteraneeana, care se foloseste foarte mult in gastronomia italiana si spaniola.Anghinarea contine antioxidanti (polifenoli, flavone), vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri.
Anghinarea este si un remediu natural pentru afectiuni hepatice, afectiuni ale circulatiei sangvine, afectiuni renale, diabet.
Anghinarea infloreste in perioada martie-mai, fiind recomandata integrarea ei in dieta copiilor.
2 Sparanghel
Sparanghelul este o alta sursa naturala de sanatate, ce ar trebui inclusa in dieta de primavera a celor mici, perioada lui de crestere fiind martie-iunie.
Nutrientii continuti in sparanghel: fibre, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, acid folic), vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan.
3 Fasole verde
Fasolea este o planta leguminoasa originara din America, pe care o gasim proaspata din aprilie pana in octombrie.
Fasolea este o sursa de proteine, fibre, vitamine si minerale: calciu, fosfor, fier, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, ideale pentru cresterea copilului.
4 Ridichi
Ridichea este o sursa de vitamin si minerale, ideala pentru salatele micutilor. Ridichea este bogata in vitamina C, B1, magneziu, fier si calciu.
Ridichea ajuta la eliminarea toxinelor si are un efect benefic asupra ficatului si tractului digestiv.
sursa foto:sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie