IN ACEST ARTICOL:
In perioada 1-5 Aprilie, Colgate sustine o serie de activitati de promovare a sanatatii orale in cadrul programului initiat de Ministerul Educatiei Nationale, „Sa știi mai multe, sa fii mai bun!”.

Comunicat de presa

Cunoscut si sub numele de “Scoala Altfel”, acest proiect incurajeaza organizarea de activitați educative extracurriculare și extrașcolare, pe perioada unei saptamani, in toate scolile din Romania. Medici dentisti si educatori vor vizita scoli din toata tara, incurajand peste 10.000 de copiii sa aiba grija de sanatatea zambetului lor, oferindu-le sfaturi pentru o igiena orala corecta, intr-o forma cat mai interactiva si eficienta prin intermediul platformei educationale a Programului Scolar Colgate.

Programul Scolar Colgate se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani, propunandu-si sa ii initieze in „ABC-ul” unei sanatati orale optime. Programul incurajeaza copiii sa isi asume responsabilitatea pentru propria sanatate si ofera acces la mijloacele de ingrijire orala, inclusiv comunitatilor defavorizate.

Fundamentul programului este o platforma educationala, dezvoltata de specialisti in comunicare, psihologi, medici si educatori, adaptata optim nevoilor comunitatilor in care este implementata. Constituita din multiple elemente, aceasta faciliteaza accesul la informatii asupra afectiunilor orale, instructiuni despre igiena orala corecta si sfaturi utile si accesibile pentru mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor.

Copiii sunt implicati in jocuri educative si beneficiaza de mijloace de comunicare audio-vizuala moderne, care le stimuleaza interesul, participarea activa si responsabilizarea fata de ingrijirea orala si prevenirea afectiunilor oro-dentare. Oferirea de produse de ingrijire orala in mod gratuit este o parte importanta a programului.

Copiii au acces si la activitati de instruire practica, prin care li se explica concepte de ingrijire orala precum: importanta periajului cu pasta de dinti cu fluor de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare pentru indepartarea placii bacteriene din zonele greu accesibile sau schimbarea periodica a periutei de dinti.

Ei invata intr-un mod amuzant si dovedit eficient ca vizitele regulate la medicul dentist si evitarea gustarilor dulci intre mese ii vor tine departe de carii si dureri dentare. In desfasurarea lectiei de educatie dentara, este prevazuta si vizionarea filmuletului educational Calatorie in Imparatia Dintisorului, precum si exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, copiii fiind direct implicati in acest proces interactiv. Nu lipsesc discutiile libere pe tema filmuletului, orientate catre conceptele de sanatate orala, toate cu scopul de a stimula dezvoltarea unor obiceiuri corecte de igiena orala care sa ii insoteasca pe copii pe durata intregii vieti.

Peste 5.300.000 de copiii din Romania au beneficiat de Programul Scolar Colgate

Parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Scolar Colgate© implineste anul acesta 20 ani de implementare in Romania.

In perioada 1993 - 2012, Colgate a transmis cu succes mesaje educationale si a oferit mostre gratuite de produse de ingrijire orala unui numar de peste 5.300.000 de copii din scoli de pe intreg teritoriul tarii, atat din mediul urban, cat si din mediul rural.

Programul se bucura de sprijinul Ministerelor Educatiei si Invatamantului si al Sanatatii, in colaborare cu departamentele de Sanatate Orala si Preventie Oro-Dentara din Facultatile de Medicina Dentara, autoritati locale si profesionisti in medicina dentara. In editia de anul acesta, se asteapta implicarea a peste 60.000 de copii, la nivel national.

Colgate a initiat si sustinut de-a lungul anilor diverse proiecte de educatie oro-dentara destinate copiilor precum: “Special Smiles”, “Micii sanitari”, “Periuta fermecata”, “Docteurs sourire” sau „Dinti frumosi, copii sanatosi”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri