21 Iunie 2013 publicat în Copil 2 share-uri

„Mami vreau ciocolata, si jucarii, si haine, si jocuri si…”lista poate continua. Trebuie sa recunoasteti ca cele mai multe dispute se nasc intre parinti si copii la cumparaturi. De ce se intampla acest lucru?

2. Invata-l sa eonomiseasca banuti pentru orice si-ar dori sa-si cumpere. Pune-i la dispozitie o pusculita in care sa-si acumuleze suma necesara achizitionarii produsului dorit de aceasta. Invata-l sa-si gestioneze banii primiti: spre exemplu daca ii dati 5 lei, invati-l sa puna un procent la pusculita, un procent sa-si cumpere ceva cand mergeti impreuna la cumpararturi etc.

3. Implica-l pe copil in diverse activitati din care sa fie recompensat cu bani (sume mici); spre exemplu sa ajute in vreo activitate gospodareasca (sa adune niste flori, sa hraneasca animalul de companie etc.), sa faca diferite „servicii” bunicului, matusii etc., astfel vei reusi sa-l responsabilizezi si sa-l motivezi sa-si umple pusculita.

4. Invata-l pe copilul tau sa fie altruist, cu alte cuvinte sa ajute si pe altcineva care nu are atatea jucarii/hainute cate are el. Astfel se creeaza un moment potrivit pentru a-l invata si a-i explica de ce unii au mai mult si altii nu au deloc si cum sa aprecieze cat are.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

5. Nu uita ca puterea exemplului este foarte mare; nu-i oferi doar copilului diverse sarcini pentru a castiga bani, iar tu ca printe doar sa stai si sa-i monitorizezi activitatea. Ci ar trebui sa te vada si pe tine ca esti angajat in vreun tip de activitate. In astfel de conditii reusesti sa-i exemplifici ca tu muncesti si la serviciu pentru bani, dar si acasa.

6. Nu in ultimul rand, verifica te rog care este atitudinea ta si a familiei in general, fata de bani, fata de bogatie, sau saracie. Copilul este martor a acestor comportamente si va invata si din ele. Care sunt convingerile voastre?

Daca esti parinte, te invit sa cauti solutii pentru educatia financiara a copilului tau, fie prin carti, fie prin cursuri specializate, gratuite sau platite.

Citeste si alte articole ale Expertului nostru:

Despre dependenta de DRAGOSTE - Oglinda nevoilor personale

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Psihologia cuplului: Cele 4 tipare care ne impiedica sa gasim dragostea adevarata

Stresul proaspetei mamici

Oana Popescu-Argetoia
www.oanapopescuargetoia.ro

Foto@Shutterstock.com

Kids&money@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri