Bolile pneumococice sunt cea mai mare ingrijorare a medicilor in cazul copiilor sub 2 ani, reprezentand principala cauza de mortalitate la nivel global, dintre bolile prevenibile prin vaccinare. Medicii romani recomanda vaccinarea pneumococica pentru copiii cu varsta sub 2 ani, insa pretul ridicat al vaccinului impiedica parintii sa il achizitioneze.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda introducerea vaccinului pneumococic conjugat in programele nationale de imunizare din toate statele lumii. Vaccinarea este singura metoda eficienta de preventie a bolilor pneumococice si, in acelasi timp, poate controla cresterea incidentei bolilor pneumococice rezistente la antibiotice, deoarece printre serotipurile incluse in vaccinuri sunt si cele care prezinta mai frecvent rezistenta.

Daca in 23 de state europene importante copiii sunt protejati impotriva acestei boli, fiind vaccinati prin programe de imunizare derulate de autoritati, in Romania nu s-a initiat niciun demers pentru protejarea copiilor impotriva acestor boli de multe ori fatale.

Comunicat de presa

Bolile pneumococice la copiii cu varste sub 2 ani reprezinta cea mai mare ingrijorare, atat pentru pediatri, cat si pentru medicii de familie, potrivit unui studiu recent realizat de Ipsos Healthcare . Cercetarea a aratat ca nivelul ingrijorarii doctorilor cu privire la bolile pneumococice a atins o medie de 9,1 – pe o scara de la 1 la 10 – mult peste scorul 7,9, inregistrat la nivelul Europei de Est.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Rezultatele studiului au fost prezentate in cadrul unei mese rotunde organizate la Palatul Parlamentului de Coalitia pentru o Noua Preventie (CNP 2013) si de Ministerul Sanatatii, la care au participat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, doctori, parlamentari romani si experti in vaccinare. Dupa bolile pneumococice, rujeola se afla pe locul doi in privinta nivelului de ingrijorare a medicilor romani, urmata de gripa sezoniera si rubeola.

82% dintre doctorii romani (87% dintre pediatri si 81% dintre medicii de familie) recomanda vaccinarea pneumococica pentru copiii cu varste pana la 2 ani. In plus, Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, o treime dintre decese fiind cauzate de pneumonie.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri