16 Iulie 2013 publicat în Copil 19 share-uri

Polipii nazali sau vegetatiile adenoide reprezinta o problema frecvent intalnita in randul copiilor. Nu constituie o problema grava de sanatate, dar sunt incomozi si durerosi atunci cand se inflameaza si pot cauza complicatii daca nu sunt tratati la timp. Nu trebuie insa sa va grabiti cu interventiile chirurgicale la nivelul polipilor, deoarece acestia pot fi tratati medicamentos.

• Gat uscat si vorbire pe nas

• Raceli mult mai frecvente

• Somn nelinistit, insotit de sforait

• Sangerari nazale

Ce complicatii pot cauza polipii?

Daca observati la micutul dumneavoastra mai mult de doua dintre simptomele de mai sus, ar fi indicat sa mergeti la medic. Polipii pot fi diagnosticati printr-un control de rutina, cu ajutorul specului nazal, instrument medical special care lumineaza interiorul nasucului.

Netratati la timp, polipii pot da nastere unor complicatii precum:

Otita, prin blocarea trompelor lui Eustachio, cea prin care urechea comunica cu cavitatea bucala

• Infectii respiratorii repetate

• Laringite

• Bronsite

• Tulburari ale vorbirii

• Puseuri de tuse iritativa

• Pneumonie

• Sinuzite

Citeste si:

Pneumococul - un pericol real

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

Bolile pneumococice - o amenintare pentru copiii din intreaga lume

Cum se trateaza polipii?

Polipii nazali se pot trata fie medicamentos, fie prin interventie chirurgicala, insa au tendinta de a recidiva.

Tratamentul medicamentos consta intr-o foarte buna curatare a nasului de secretii si spalaturi cu solutii speciale si tratament cu picaturi nazale, antiinflamatoare si uneori antibiotice.

Interventiile chirurgicale trebuie facute numai in caz de extrema necesitate, deoarece polipii sunt un filtru de aparare contra infectiilor provocate de bacterii si virusi. Polipii ar trebui extirpati numai dupa varsta de 3 ani, dar acest lucru poate varia in functie de gradul afectiunii.

Interventia chirurgicala dureaza aproximativ jumatate de ora, sub anestezie generala, iar daca totul decurge normal, copilul nu necesita internare si poate pleca acasa in cateva ore. Interventia presupune folosirea unui aparat de radiofrecventa, la care se conecteaza un electrod incins la 65 de grade Celsius, prin acest proces polipii fiind topiti, iar tesuturile coagulate.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Va recomandam si:

Polipii la copii si complicatiile lor nebanuite

Polipoza nazala - confundata cu sinuzita

Rinita alergica

Amigdalita la copii

Sinuzita - ce este? Cum o depistam?

Foto@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri