• Miscarea – Multi parinti considera ca micutul doarme mai bine daca este obosit sau daca este scos la plimbare cu masina sau in carucior. Este adevarat ca prichindelul va adormi, insa nu va fi un somn profund si se va trezi la scurt timp sau imediat ce miscarea inceteaza.
• Trecerea rapida de la patut la pat – Multi copii nu sunt pregatiti sa paraseasca patutul prea devreme, cel putin nu pana la varsta de 3 ani. Ei sunt obisnuiti cu anumite limite spatiale si, in momentul in care se vor trezi intr-un pat mai mare, se vor speria, vor plange si va exista riscul sa cada din pat.
• Culcarea copilului in pat cu parintii – Parintii fac greseala de a-l aduce pe cel mic in patul lor pentru a-l adormi, considerand ca in acest fel ii vor invinge teama de intuneric, de singuratate si ca micutul va adormi mai repede.
Insa, daca parintii muta copilul in patutul lui imediat ce a adormit, acesta se va trezi peste noapte si va fi mult mai agitat sa observe ca este singur intr-o camera intunecata, fapt ce il va determina sa se puna pe plans pana ce va fi impacat de unul dintre parinti.
Pentru un somn linistit, iti sugeram si:
6 Efectele negative ale somnului la ore tarzii
Somnul la ore tarzii sau absenta somnului poate avea efecte negative asupra copilului si a sanatatii fizice si mentale a acestuia, afectandu-i metabolismul si dezvoltarea armonioasa. Iata o serie de efecte negative pe care somnul la ore tarzii le poate avea asupra copilului vostru:
• Culcarea la ore tarzii poate crea o stare de oboseala pentru copil;
• Daca nu are un program regulat de somn, copilul va adormi cu fiecare zi ce trece tot mai greu;
• Lipsa somnului poate conduce la aparitia obezitatii infantile;
Citeste si:
Problema copiilor: De ce trebuie sa merg la culcare?
Foto mama si [email protected]
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?