12 August 2013 publicat în Copil 3 share-uri

De cele mai multe ori, micutii au atat de multa energie, incat parintilor le este aproape imposibil sa ii convinga sa mearga la somn la o ora rezonabila. Absenta unei rutine de somn poate avea efecte negative asupra copilului si ii poate influenta procesul de crestere si dezvoltare.

• Un program neadecvat de somn il va face pe micut sa fie lipsit de energie pe parcursul intregii zile;

• Somnul neregulat inrautateste abilitatile copilului de a citi si de a socoti;

• Lipsa unei rutine in ceea ce priveste somnul conduce la diverse afectiuni de sanatate.

5 Beneficii ale somnului pentru copii

Iata de ce este important ca micutul vostru sa aiba un program regulat de somn, pe care sa il respecte cu strictete si care sunt beneficiile somnului:

Somnul ajuta la cresterea capacitatii de memorare – un somn odihnitor ajuta in procesul de invatare, fie ca este vorba de invatarea unei limbi straine sau de deprinderea unei noi activitati.

Somnul il ajuta pe cel mic sa creasca frumos – in timpul somnului organele se regenereaza si procesele de crestere sunt ameliorate, in felul acesta copilul dezvoltandu-se frumos si armonios.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Somnul il scapa pe micut de suparare – daca cel mic trece printr-o perioada mai tensionata, somnul este cel care il va ajuta sa isi refaca energia psihica si sa se elibereze de tensiunile psihice care se descarca prin vise.

Somnul contribuie la prevenirea si reducerea obezitatii infantile – in timpul somnului, nivelul de grasime din corp scade si apetitul este mai mic pentru cei care dorm mai mult.

Somnul confera copilului energie – somnul functioneaza ca o incarcare a bateriilor pentru cel mic, astfel ca sistemul lui energetic depinde mult de perioada de somn a acestuia.

Foto copil fericit@Shutterstock.com

Descopera si:

Somnul bebelusului - Metoda Ferber

Copilul nu vrea sa mearga la plimbare?

Opinia expertului - Somnul copilului si ce ar trebui sa stie un parinte

Somnul copilului - Elemente de baza

Un somn linistit pentru cei mici - Alimente de la Mos Ene

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri