12 August 2013 publicat în Copil 3 share-uri

De cele mai multe ori, micutii au atat de multa energie, incat parintilor le este aproape imposibil sa ii convinga sa mearga la somn la o ora rezonabila. Absenta unei rutine de somn poate avea efecte negative asupra copilului si ii poate influenta procesul de crestere si dezvoltare.

Adormirea copilului este una dintre cele mai dificile sarcini pentru un parinte. Din momentul in care incepe sa descopere lumea din jurul lui, cel mic refuza cu desavarsire somnul, vrea sa se joace cat mai mult, sa se uite la televizor sau sa stea in compania parintilor si sa mearga la somn odata cu acestia.

Somnul este foarte important pentru copii, pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a acestora si pentru un stil de viata sanatos. Programul zilnic de somn al copilului trebuie sa fie adaptat la programul familiei si al gradinitei si nu trebuie schimbat cu nicio ocazie.

Culcarea copilului trebuie sa aiba loc intre orele 19:30 – 21:00, deoarece somnul din timpul noptii este cel mai profund. Copilul trebuie sa doarma in timpul noptii intre 11 si 12 ore, iar mediul in care el isi va face somnul trebuie sa fie unul pasnic, linistit, ferit de razele soarelui si de zgomot.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București

Iti recomandam sa citesti si:

Cate ore de somn ii sunt necesare copilului tau?

5 Greseli ale parintilor in legatura cu somnul copiilor

Ora tarzie de somn - In zilele noastre, copiii dorm mult mai putin decat generatiile din anii ’70 – ’80 si ajung sa mearga la culcare dupa ora 23:00 sau chiar odata cu parintii lor. Un obicei bun este sa i se creeze copilului o rutina si ora de somn sa nu fie incalcata pentru nimic in lume. De asemenea, cel mic trebuie sa mearga la culcare inainte de a incepe sa caste si sa se frece la ochi.

Suprastimularea copilului la culcare - Parintii au tendinta de a suprastimula copilul la culcare, punandu-i deasupra patutului tot felul de jucarioare rotative, luminoase sau muzicale, in scopul de a-l calma. De fapt, aceste jucarii nu fac decat sa ii distraga atentia celui mic si sa il tina treaz mai mult timp.

Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Îți doresc timp… APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Te invitam sa descoperi si:

Patut din lemn de fag

Set roti pentru patuturi de lemn

Lenjerie 7 piese din bumbac satinat

Foto@Depositphotos.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri