11 Iulie 2013 publicat în Copil 5 share-uri

Somnul este extrem de important pentru copilul tau, fiind un factor esential in cresterea si dezvoltarea armonioasa a acestuia. Pentru a avea un somn de calitate, micutul tau are nevoie de un program bine stabilit si de o alimentatie adecvata.

Importanta somnului

Somnul este extrem de important pentru copilul tau, fiind un factor esential in cresterea si dezvoltarea armonioasa a acestuia. Un copil trebuie sa doarma mult mai mult decat un adult, deoarece somnul il ajuta la restabilirea necesarului de energie si la construirea conexiunilor creierului.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani au nevoie de 12-14 ore de somn, iar copiii de 4 ani au nevoie intre 11-13 ore de somn. In lipsa unui somn suficient si odihnitor, pot aparea tulburari in procesul de crestere a copilului, precum si in comportamentul acestuia. In plus, copilul are mai multe sanse sa devina supraponderal.

Ce tulbura somnul copilului tau?

Nou-nascutii se trezesc in timpul noptii doar daca le este foame sau au nevoie sa le fie schimbate scutecele. Insa, odata cu inaintarea in varsta, pot aparea tulburari ale somnului generate de cosmaruri sau anumite fobii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Cosmarurile sunt mai dese la copii, deoarece ei dorm mai mult si mai profund. Acestea pot aparea din cauza faptului ca nu au dormit suficient sau ca sufera de o fobie. Ei trebuie incurajati ca nu exista nici monstri, nici fantome si ca nu au niciun motiv de teama, mai ales ca parintii sunt in camera de alaturi.

Fobiile apar ca urmare a participarii copilului la un eveniment stresant si obositor din timpul zilei, acesta trezindu-se din somn dupa doua ore, agitat si nervos. Totodata, fobiile constau si in teama de a dormi singur sau frica de intuneric.

Foto@Depositphotos.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri