11 Iulie 2013 publicat în Copil 5 share-uri

Somnul este extrem de important pentru copilul tau, fiind un factor esential in cresterea si dezvoltarea armonioasa a acestuia. Pentru a avea un somn de calitate, micutul tau are nevoie de un program bine stabilit si de o alimentatie adecvata.

Ca si in cazul cosmarurilor, parintii trebuie sa ii asigure ca sunt in siguranta si ca nimic nu se poate intampla, copilul reusind astfel sa-si recapete increderea in sine.

Citeste si:

Copilul tau si frica de intuneric

Rutina programului de somn

Rutina programului de somn a copilului este, de asemenea, foarte importanta. Atat somnul de dupa-amiaza, cat si somnul de noapte, trebuie sa se intample in fiecare zi la aceeasi ora, insa exista deosebiri fundamentale intre somnul de zi si cel de noapte.

Somnul de dupa amiaza trebuie sa aiba loc intr-o camera luminoasa, pentru ca cel mic sa faca diferenta intre zi si noapte si sa doarma o ora, maxim doua. In acest fel, el va dormi mult mai bine in timpul noptii si te vei odihni si tu.

5 pasi pentru un somn linistit

• Stabileste anumite ore pentru programul de somn si nu te abate de la ele

• Tine-l ocupat in timpul zilei. Daca isi consuma energia, cu siguranta va dormi neintors

• Stabileste un ritual inainte de culcare, care sa ii indice ca este ora somnului. Poate fi vorba de o baita, un masaj sau o poveste de seara

Foto@Depositphotos.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri