In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.
A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.
Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.
Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo
Copilul tau si frica de intuneric!
Copilasul tau intampina probleme in timpul somnului, nu mai doreste sa stea singur in intuneric si iti povesteste ca are parte de imagini si personaje demne de filme horror?
Ei bine, s-ar putea ca micutul tau sa se confrunte cu o fobie de intuneric. Acest tip de frica apare in mod frecvent in randul celor mici si nu trebuie sa te sperie situatia, pentru ca se trateaza.
Cand se instaleaza fobia de intuneric?
„Frica de intuneric tinde sa se dezvolte in jurul varstei la care copiii sunt indeajuns de mari incat sa aiba capacitatea de a-si imagina”, spun expertii.
Cei mici au tendinta de a se speria de lucrurile pe care nu le inteleg.
In mod obisnuit frica de intuneric apare la copiii de 2-3 ani, cand isi poata imagina diverse lucruri, dar sunt insuficient de mari cat sa distinga fantezia de realitate.
Factorii care contureaza aparitia fricii:
a) Evenimente stresante : divort, accident, boala etc.
b) Susceptibilitate genetica: unii copii sunt mai sensibili si mai emotivi;
c) Imaginile si zgomotele de la televizor; unii parinti nu limiteaza accesul copiilor la televizor sau calculator, astfel incat aceasta le furnizeaza destule surse pentru capacitatile lor imaginative, care stau la baza fricii.
Desenele animate pe care le urmareste in timpul zilei, pline de actinune, de monstri, de extrateresti, roboti, animale ciudate, filmele la care se uita impreuna cu parintii, scenele de violenta la care asista etc. au o influenta de intensitate diferita asupra copiilor.
d) Atitudinea unor parinti care, din dorinta de a-I convinge pe cel mic de importanta mersului la culcare, ii ameninta cu expresii de genul “ vine bau-bau”; la prima vedere nu pare nimic infricosator dar pentru capacitatea lor de a vizualiza situtia, poate fi o sursa declansatoare a fricii de intuneric.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară