12 Aprilie 2013 publicat în Copil 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Copilasul tau intampina probleme in timpul somnului, nu mai doreste sa stea singur in intuneric si iti povesteste ca are parte de imagini si personaje demne de filme horror? Iata ce ne sfatuieste Expertul Garbo.
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Copilul tau si frica de intuneric!

Copilasul tau intampina probleme in timpul somnului, nu mai doreste sa stea singur in intuneric si iti povesteste ca are parte de imagini si personaje demne de filme horror?

Ei bine, s-ar putea ca micutul tau sa se confrunte cu o fobie de intuneric. Acest tip de frica apare in mod frecvent in randul celor mici si nu trebuie sa te sperie situatia, pentru ca se trateaza.

Cand se instaleaza fobia de intuneric?

„Frica de intuneric tinde sa se dezvolte in jurul varstei la care copiii sunt indeajuns de mari incat sa aiba capacitatea de a-si imagina”, spun expertii.

Cei mici au tendinta de a se speria de lucrurile pe care nu le inteleg.

In mod obisnuit frica de intuneric apare la copiii de 2-3 ani, cand isi poata imagina diverse lucruri, dar sunt insuficient de mari cat sa distinga fantezia de realitate.

Factorii care contureaza aparitia fricii:

a) Evenimente stresante : divort, accident, boala etc.

b) Susceptibilitate genetica: unii copii sunt mai sensibili si mai emotivi;

c) Imaginile si zgomotele de la televizor; unii parinti nu limiteaza accesul copiilor la televizor sau calculator, astfel incat aceasta le furnizeaza destule surse pentru capacitatile lor imaginative, care stau la baza fricii.

Desenele animate pe care le urmareste in timpul zilei, pline de actinune, de monstri, de extrateresti, roboti, animale ciudate, filmele la care se uita impreuna cu parintii, scenele de violenta la care asista etc. au o influenta de intensitate diferita asupra copiilor.

d) Atitudinea unor parinti care, din dorinta de a-I convinge pe cel mic de importanta mersului la culcare, ii ameninta cu expresii de genul “ vine bau-bau”; la prima vedere nu pare nimic infricosator dar pentru capacitatea lor de a vizualiza situtia, poate fi o sursa declansatoare a fricii de intuneric.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri