Fiecare copil are la un moment dat un vis urat care il sperie si il neslinisteste. Unii copii prezinta chiar frecvent cosmaruri si adesea sunt repetitive.

Visul copilului din timpul noptii este generat de trairile sale fizice si psihice de pe parcursul zilei, in timpul somnului psihicul sau se detensioneaza si expune prin vis trairile, emotiile, tensiunile din timpul zilei sau din ultima perioada (in acest caz sunt cosmarurile repetitive). De aceea copilul trebuie incurajat sa vorbasca despre cosmarurile sale, sa deseneze ceea ce considera el ca nu stie sa exprime in cuvinte.

Ce trebuie sa intelegi din cosmarurile copiilor?

Unele cosmaruri ale copiilor sunt foarte comune, foarte posibil sa va amintiti si voi ca parinti de ele, aceste cosmaruri exprimand adesea anumite probleme din viata copilului despre care el nu a stiut sa va vorbeasca, dar care il afecteaza.

Cosmaruri cu monstrii

Monstrii sunt adesea persoane care ii sperie pe copilasi. Mosntrii pot avea diverse dimensiuni, isi pot modifica forma sau marimea, se ascund sub pat, in baie, in dulap sau apar de te miri unde si ii fugaresc pe micuti in somn.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Leagăn pentru toată copilăria Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Acesti mosntri sunt de fapt persoane din jururl copiilor de care acestia se simt intimidati, amenintati, dezamagiti sau, mai grav, agresati. Monstrii pot fi imaginea voastra ca parinti daca ati tipat la copil de exemplu sau daca sunt certuri in familie, pot fi imaginea unui vecin mai dubios, a unui coleg de scoala mai agresiv, a unui profesor sau pur si simplu a unei situatii in fata careia copiii se simt amenintati, o schimbare care pe cei mici ii sperie.

Cosmaruri cu neputinte

Cel mai frecvent cosmar este acela in care apare un pericol iminent si copilul ar dori sa fuga, dar nu isi poate misca in vis corpul sau viseaza ca alearga pe loc. Acest cosmar are la baza sentimentul de neputinta in fata unei situatii in care crede ca ar exista o solutie, dar pur si simplu nu depinde de el si nu poate face nimic pentru a ameliora lucrurile. Poate visa asta inainte de prima zi de scoala sau de gradinita, inaintea unei lucrari mai importante sau a unei evaluari la scoala sau chiar cand apare o schimbare mai importanta in viata lui, cum ar fi sa va mutati in alta casa, in alt oras sau alt cartier, departe de prietenii pe care el si i-a facut deja. Mai poate avea aceste cosmaruri cand vine sa locuiasca cu voi, dupa ce a copilarit mai mult cu bunicii sau dupa saptamanile de vara in care s-a jucat la bunici, mai ales daca acestia locuiesc in mediu rural.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri