El ar vrea sa ramana sa se joace sau sa participe la activitatile de seara ale oamenilor mari. Astfel ia nastere intrebarea: “de ce trebuie sa dorm?”, intrebare la care de cele mai multe ori parintii raspund “pentru ca asa trebuie”.
De fapt copilul are nevoie de somn atat pentru a creste armonios cat si pentru a se mentine sanatos.
Care sunt beneficiile somnului?
Copilul trebuie in primul rand sa inteleaga, pe cat posibil, ca somnul este sanatos si benefic pentru el. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale somnului.
Somnul il tine departe de doctor
Daca nu ii place sa mearga la medic atunci somnul il ajuta sa isi mentina sanatatea, astfel va mai fi nevoie doar de o vizita anuala pentru analizele de rutina. Da, somnul ajuta copilul sa isi mentina sanatatea, ii mentine imunitatea in parametrii otpimi de functionare si astfel copilul este ferit de boli.Somnul il ajuta sa creasca frumos
Orice copil isi doreste sa fie frumos - ca si orice adult de altfel – si totodata sa creasca. Daca cel mic vrea sa fie frumos, atunci trebuie sa doarma. In timpul somnului organele se regenereaza si totodata procesele de crestere sunt ameliorate. In felul acesta un copil cu un program de somn corect creste frumos si armonios.
Somnul il scapa pe cel mic de suparare
Daca micutul trece printr-o perioada tensionata, stresanta pentru el, atunci somnul il ajuta sa isi refaca energia psihica. Somnul il ajuta sa fie mai fericit pentru ca in timp ce doarme tensiunile psihice se descarca prin vise.
Copilul cu un somn corect este mai destept
Orice copil isi doreste sa fie destept, dar stiati ca sistemul nervos al copilului are foarte mare nevoie de somn? Mai mult decat atat, creierul continua sa creasca si neuronii sa se inmulteasca in primii cinci ani de viata, asadar somnul devine esential pentru functia cognitiva a copilului.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?