9 Noiembrie 2011 publicat în Copil 33 share-uri

De cele mai multe ori se intampla ca un copil sa aiba atat de multa energie incat se supara cand parintele il trimite la culcare.

Somnul confera energie

Pentru ca un copil sa aiba energia de a-si desfasura toate activitatile zilnice are nevoie de somn. Dormitul, odihna functioneaza ca o “incarcare a bateriilor” astfel ca sistemul energetic al copilului depinde mult de perioada de somn a acestuia.

Cat este nevoie sa doarma un copil?

In general un copil cu varsta pana in 10 ani ar trebui sa doarma 12 ore pe noapte. Peste 12 ani se admit si 10 ore pe noapte, dar este indicat sa pastrati media de 12 ore de somn.

Copilul mic, bebelusul, are un alt ritm de somn si trebuie discutat cu medicul pediatru despre acest aspect pentru ca difera de la o luna la alta.

Somnul de dupa-amiaza este controversat. Unii specialisti spun ca este nociv, ca incetineste metabolismul, ba chiar sunt studii ca somnul de dupa-amiaza ar predispune la diabet. Alti specialisti sustin somnul de dupa-amiaza la copil, chiar si la adultul care isi permite. Concluzia ar fi sa lasati copilul sa decida daca simte sau nu nevoia sa doarma in timpul zilei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Kidz iti sugereaza sa citesti si alte articole pe aceeasi tema:

Cate ore de somn ii sunt necesare copilului tau?

Somn corect pentru bebelus - Metoda Ferber

Copilul nu vrea sa mearga la culcare?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri