9 Septembrie 2013 publicat în Copil 23 share-uri

In zilele noastre, mamicile sunt din ce in ce mai aglomerate si mai stresate si nu mai stiu cum sa se imparta intre casa si serviciu si cum sa lase totul in ordine in ambele parti. Pentru a va usura munca, va venim in ajutor cu cateva sfaturi utile despre cum sa va invatati prichindelul sa faca si sa pastreze curatenia in propria lui camera.

3) O casa pentru fiecare jucarie

Sigur ca este dificil ca fiecare jucarie sa aiba o casa a ei ( adica o cutie sau un raft ), dar incearca sa-l inveti pe copil ca orice lucru are “o casa”.

Asta inseamna ca atunci cand copilul nu stie unde este casa unei jucarii, el trebuie sa-i gaseasca o casa si sa o puna acolo de acum inainte. Chiar si copiii mici ( de 3 ani ) inteleg acesta idée, numai ca uneori uita.

4) Cutii sau cosuri

Acestea sunt cele mai potrivite pentru lucrurile copilului. Ideea este sa fie usor pentru el ( si pentru tine ) sa puna lucurile acolo. Incerca sa tii lucrurile similare impreuna: o cutie cu animale de jucarie, o cutie cu lucruri de sport. Este mai usor de amintit. La fel poti sa faci si cu hainele.

Ce invata copilul: Copilul invata ca lucrurile sau jucariile asemanatoare stau impreuna.

5) La inceput fa curatenie in camera impreuna cu copilul

Mentine-ti nivelul asteptarilor la un nivel rezonabil si arata-i copilul cum se se pastreaza ordinea. Pe masura ce copilul invata, nu va mai avea nevoie de incurajari pas cu pas, poti sa pui muzica de exemplu si sa stai doar langa el. Sau poti sa faci doar conversatie cu copilul, in timp ce el face curat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

6) Reorganizeaza lucrurile din camera dupa sarbatori si zile de nastere

Cu aceste ocazii copiii primesc cadouri, asa ca multe lucruri intra in viata lor. Roga-l pe copil sa puna aceste lucruri intr-un singur loc. Apoi, la cateva zile dupa sarbatori, spune-i ca este nevoie sa gasiti o casa pentru noile jucarii, asa ca impreuna va trebui sa va hotarati la care dintre lucrurile vechi renuntati: le dati altor copii sau le aruncati. In felul acesta pastratii cantitatea de lucruri din casa la un nivel constant.

Foto familie fericita@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri