3) O casa pentru fiecare jucarie
Sigur ca este dificil ca fiecare jucarie sa aiba o casa a ei ( adica o cutie sau un raft ), dar incearca sa-l inveti pe copil ca orice lucru are “o casa”.
Asta inseamna ca atunci cand copilul nu stie unde este casa unei jucarii, el trebuie sa-i gaseasca o casa si sa o puna acolo de acum inainte. Chiar si copiii mici ( de 3 ani ) inteleg acesta idée, numai ca uneori uita.
4) Cutii sau cosuri
Acestea sunt cele mai potrivite pentru lucrurile copilului. Ideea este sa fie usor pentru el ( si pentru tine ) sa puna lucurile acolo. Incerca sa tii lucrurile similare impreuna: o cutie cu animale de jucarie, o cutie cu lucruri de sport. Este mai usor de amintit. La fel poti sa faci si cu hainele.
Ce invata copilul: Copilul invata ca lucrurile sau jucariile asemanatoare stau impreuna.
5) La inceput fa curatenie in camera impreuna cu copilul
Mentine-ti nivelul asteptarilor la un nivel rezonabil si arata-i copilul cum se se pastreaza ordinea. Pe masura ce copilul invata, nu va mai avea nevoie de incurajari pas cu pas, poti sa pui muzica de exemplu si sa stai doar langa el. Sau poti sa faci doar conversatie cu copilul, in timp ce el face curat.
6) Reorganizeaza lucrurile din camera dupa sarbatori si zile de nastere
Cu aceste ocazii copiii primesc cadouri, asa ca multe lucruri intra in viata lor. Roga-l pe copil sa puna aceste lucruri intr-un singur loc. Apoi, la cateva zile dupa sarbatori, spune-i ca este nevoie sa gasiti o casa pentru noile jucarii, asa ca impreuna va trebui sa va hotarati la care dintre lucrurile vechi renuntati: le dati altor copii sau le aruncati. In felul acesta pastratii cantitatea de lucruri din casa la un nivel constant.
Foto familie [email protected]
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?