Desi pare o boala banala ce dureaza in jur de 7 zile, raceala le da batai de cap celor mici, ii moleseste, le taie pofta de mancare si energia. Raceala este o boala de sezon nabadaioasa care nu se trateaza cu medicamente, motiv pentru care noi v-am pregatit o serie de remedii naturiste pentru a-i vindeca pe micuti si a le aduce inapoi cheful de joaca si zambetul pe buze.
10 Remedii naturiste de combatere si prevenire a racelii
• Mierea – este unul dintre cele mai eficiente alimente utilizate in combaterea racelii, intarind, in acelasi timp, sistemul imunitar al copilului. Mierea ajuta la calmarea durerilor in gat si a tusei. Poate fi consumata in stare naturala sau in amestec cu zeama de lamaie si ceai.
• Ceaiurile calde – hidratarea este foarte importanta atunci cand micutul dumneavoastra este racit, intrucat lichidele il ajuta sa transpire, sa elimine toxinele, sa evite congestia nazala si sa scape mai rapid de febra. Se recomanda consumul cate unei cani de ceai din ora in ora, ceaiurile de musetel, tei, macese, soc, sunatoare, menta, urzica etc. fiind cele mai potrivite.
• Solutia salina – pentru a nu recurge la folosirea substantelor chimice din produsele farmaceutice pentru a desfunda nasul micutului, puteti prepara acasa o solutie salina pe baza de apa cu sare, care are acelasi efect ca cele din comert si nu afecteaza organsimul in niciun fel.
• Supa de gaina – este unul dintre putinele alimente tolerate in timpul racelii, fiind hranitoare si hidratanta. In combinatie cu o serie de legume, supa il ajuta pe micut sa se insanatoseasca mai repede si tine totodata bacteriile la distanta.
Cititi si:
Cum tratam naturist raceala si gripa
Foto bebelus [email protected]
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români