• Bananele – sunt alimente foarte bine suportate in timpul racelii, contribuind la combaterea senzatiilor de greata si de voma. Bananele sunt recomandate pentru refacerea organismului dupa raceala.
• Merele – sunt recunoscute ca fiind dusmanii racelilor. Fie ca sunt consumate in stare naturala, sub forma de compot, suc sau salata, merele au vitamina C si ajuta la tratarea tusei, a infectiei cailor respiratorii, avand si un efect revigorant pentru organism.
• Ghimbirul – ajuta la decongestionarea nasului si gatului, are proprietati antiinflamatoare si combate senzatia de greata. Poate fi consumat sub forma de pudra sau ceai.
• Sucul de legume – ajuta la hidratarea intensa a organismului celui mic si, in plus, este plin de vitamine si nutrienti care il vor energiza.
• Baia de aburi – este foarte eficienta in tratarea racelilor si se poate face dand drumul la apa fierbinte si inchizand usa de la baie. Copilul nu trebuie tinut mai mult de 15 minute in baia de aburi. Pentru a obtine efecte mai rapide, in apa se pot adauga menta sau eucalipt.
• Medicament naturist din menta si glicerina vegetala – cateva frunze de menta se acopera cu glicerina vegetala si amestecul obtinut se pastreaza timp de 6 saptamani intr-un loc intunecat si rece. Medicamentului astfel obtinut i se va da gust cu miere si suc de lamaie.
Foto bebe cu [email protected]
Va recomandam sa cititi si:
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.