15 000 de copii si adolescenti din Europa sunt diagnosticati cu cancer în fiecare an. Ce este de facut?

7 Octombrie 2013 publicat în Copil 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Din ce in ce mai multi copii si adolescenti din Europa sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an. Formele de cancer cel mai frecvent intalnite in randul copiilor sunt reprezentate de leucemia acuta limfocitara si leucemia mieloida acuta.

Comunicat de presa

Se estimeaza ca peste un sfert din cazurile de cancer se inregistreaza in Europa, iar 15 000 dintre bolnavi sunt copii si adolescenti. Ratele de supravietuire in cazul acestei boli au crescut la 80% in urma noilor tratamente din tarile dezvoltate. Totusi, 60 000 de copii din tarile in curs de dezvoltare mor in fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile, iar in Romania peste 400 de copii mor in fiecare an din acelasi motiv.

O treime din formele de cancer intalnite in randul copiilor este reprezentata de leucemie, iar leucemia acuta limfocitara (ALL) si leucemia mieloida acuta (LMA) sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral si alte tipuri de cancer ale sistemului nervos constituie o cincime din cazurile de cancer intalnite in randul copiilor. Desi in ultimii 50 de ani progresele inregistrate in tratamentele cancerului la copii au fost enorme, aproximativ 25% dintre pacienti mor din cauza acestei boli.

Din 2006 pana in 2010, 3 din 100 000 de copii au murit din cauza cancerului in Uniunea Europeana, dar in multe tari din nordul si vestul Europei mortalitatea in randul copiilor este sub acest nivel. In tarile din sudul si estul Europei, rata este mult mai mare, iar statisticile arata ca Romania are cea mai ridicata rata de mortalitate in randul copiilor din cauza cancerului.

Numarul copiilor bolnavi de cancer din Romania a crescut in ultimii ani. In fiecare an, aproximativ 400-500 de copii si tineri sunt diagnosticati cu aceasta boala grava. In Romania, cancerul ramane principala cauza de mortalitate determinata de o boala in randul copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 19 ani.

“Statisticile sunt alarmante; orice parinte ar trebui sa ia in considerare incheierea unei asigurari private de sanatate cu acoperire internationala, cel putin pentru copilul sau. Planurile oferite de noi pentru copii sau adolescenti asigura acoperire oricand si oriunde in lume, pentru orice problema medicala, inclusiv cazurile grave de cancer,” spune Alida Coman, Coordonator Marketing si PR, MediHelp International.

Foto ill [email protected]

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri