Scoala prin joc - Fa-ti copilul sa invete de placere!

12:10, 21 Octombrie 2013 publicat în Copil55 share-uri

Zi de zi primim tot mai multe dovezi ale faptului ca elevii de astazi sunt diferiti si au alte asteptari in ceea ce priveste scoala, comparativ cu generatiile trecute de copii.

Scoala prin joc

de Luciana Terente, Specialist Educational Intuitext

Zi de zi primim tot mai multe dovezi ale faptului ca elevii de astazi sunt diferiti si au alte asteptari in ceea ce priveste scoala, comparativ cu generatiile trecute de copii. Ei folosesc noile tipuri de tehnologii cu usurinta si cu indemanare si, daca s-ar putea, ar vrea sa faca absolut totul pe calculator sau tableta. De altfel, studiile arata ca invatarea la copiii generatiilor de azi este ALTFEL, acestia trebuie sa fie atrasi, motivati si stimulati in alt mod.

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

Cat de des i-am auzit spunand: „ Of… iar trebuie sa invat… Plictisitor… !” De ce ? Pentru ca ei vor sa invete interactiv, aplicat si prin joc.

Cum se poate invata prin joc? Exista solutii moderne si complete de invatare aplicata si interactiva? Raspunsul este da.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

1. Un salt decisiv. De la teorie la practica. Pentru copil este important sa stie care este utilitatea in viata de zi cu zi a fiecarei notiuni invatate. Fii alaturi de copilul tau si explica-i de fiecare data de ce trebuie sa invete o anumita notiune, unde si cand ii va folosi in viata reala.

Gaseste exemple relevante pentru experienta lui cotidiana! Incurajeaza-l sa caute, sa descopere singur cunostinte noi, sa experimenteze. Ofera-i explicatii, facand apel la situatiile din viata de zi cu zi in care chiar el a aplicat acele cunostinte.

2. Trezirea interesului. Nu lasa doar pe seama cadrelor didactice de la scoala activitatile educationale. Si acasa poti realiza astfel de activitati, antrenante pentru copil.

Doua minute pe saptamana de „Stiai ca…?” sau chiar mini studii de caz, pline de detalii interesante s-ar putea sa fie atat de captivante, incat chiar copilul tau sa fie cel care data viitoare va initia genul acesta de activitati. Atentie! Pastreaza-le in zona « fun-ului », nu le transforma in activitati serioase.

3. Reconstructii. Copiii sunt fascinati si pe alocuri intrigati de felul in care traiau bunicii si strabunicii lor. Povesteste-le istorioare adevarate din timpurile trecute. Creaza paralele cu vremurile actuale. Discuta si insereaza informatii despre evenimente istorice si eroi. Ei pot invata despre bataliile istorice chiar si printr-un joc de cuvinte. Continua-l cu o discutie despre cauza pentru care luptau.

Foto elev fericit@Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri