21 Octombrie 2013 publicat în Copil 61 share-uri

Zi de zi primim tot mai multe dovezi ale faptului ca elevii de astazi sunt diferiti si au alte asteptari in ceea ce priveste scoala, comparativ cu generatiile trecute de copii.

4.Geografia se poate invata si altfel? Da. Inlocuieste vechiul atlas cu harti geografice digitale. Acestea pot fi explorate si analizate in detaliu. Exista softuri care permit suprapunerea a doua sau mai multe harti cu scopul de a-i stimula pe copii sa deduca anumite informatii, sa le descopere, lucrand efectiv cu harta. In felul acesta, nu vor mai trebui sa memoreze locuri, limite, caracteristici si date, iar copilul tau ar putea ajunge chiar un pasionat al domeniului.

5.Invatarea se poate face si prin joaca. Daca cele de mai sus nu te-au convins de acest lucru, e bine sa stii ca exista si resurse moderne, digitale, care permit elevului sa invete intr-un mod placut, cu ajutorul animatiilor multimedia, a experimentelor virtuale, a jocurilor educationale, simularilor si modelarilor 3D.

Aceste softuri educationale sunt mai mult decat niste simple CD-uri, ele fiind create cu ajutorul cadrelor didactice si al pedagogilor. Include-le in biblioteca copilului tau, deoarece pot fi un real suport la teme si la pregatirea pentru scoala. Elevii folosesc noile tehnologii cel putin o data pe zi; de ce nu ar si invata in acest timp?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

***

Luciana Terente este Specialist Educational Intuitext. In cadrul companiei care furnizeaza solutii de tip eLearning, ea coordoneaza echipa de designeri care concep continuturile softurilor educationale si a resurselor digitale, destinate atat copiilor cat si adultilor.

Detine in palmares o gama diversa de softuri educationale si de produse digitale pe care si-a pus amprenta.

Este psihopedagog si trainer in cadrul cursurilor pentru adulti, iar in ultimii ani a explorat zona eLearning-ului, fascinata fiind de potentialul educativ al acesteia. A lucrat si ca educatoare, profesor metodist si coordonator de program in cadrul unei alternative educationale cu extindere la nivel national.

Autor: Luciana Terente

Va recomandam sa cititi si:

Scoala poate fi FUN-tastica - Sfaturi creative pentru mamici

Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala?

Peste 50 de medalii pentru Romania - Rezultatele remarcabile ale elevilor nostri

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri