Sigilarea dentara reprezinta o procedura din ce in ce mai intalnita in stomatologia pentru copii. Tot mai multi parinti opteaza pentru a sigila dintii copiilor in vederea prevenirii aparitiei cariilor.
Ce presupune sigilarea dentara?
Sigilarea dentara este o procedura stomatologica nedureroasa, minim invaziva. Nu presupune folosirea frezei, lucru care in trecut ii ingrozea pe copii. Se curata suprafata dintilor prin periaj, se adauga un acid cu gust acrisor, care ulterior se spala. Acidul este folosit pentru ca sigilantul sa adere si sa faca corp comun cu suprafata dintelui. Dupa ce suprafata este spalata de acid, se usuca si se aplica sigilantul, ce se intareste cu ajutorul lampii foto.
Sigilantul este un material rasinos lichid, ce se aplica pe suprafetele ocluzale ale premolarilor si molarilor, acoperind in intregime santurile si fosetele (adancituri bine conturate).
Este necesara sigilarea dentara?
Sigilarea dentara este necesara, deoarece copiii nu au experienta si nu stapanesc foarte bine tehnica periajului, ramanandu-le frecvent resturi alimentare in santurile de pe premolari si molari, resturi ce fermenteaza si produc carii.
V-ar mai putea interesa si:
Set igiena orala
Periuta de dinti+inel protectie
Periuta de dinti muzicala
Set perii pentru masajul gingiilor
Foto tratament dentar@Shutterstock.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?