11 Noiembrie 2013 publicat în Copil 72 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Dantura copiilor reprezinta un aspect foarte important din viata lor, de aceea parintii nu trebuie sa neglijeze sub nicio forma acest aspect. Pentru a preveni aparitia cariilor, parintii pot opta pentru sigilarea dentara la copii.

Sigilarea dentara reprezinta o procedura din ce in ce mai intalnita in stomatologia pentru copii. Tot mai multi parinti opteaza pentru a sigila dintii copiilor in vederea prevenirii aparitiei cariilor.

Ce presupune sigilarea dentara?

Sigilarea dentara este o procedura stomatologica nedureroasa, minim invaziva. Nu presupune folosirea frezei, lucru care in trecut ii ingrozea pe copii. Se curata suprafata dintilor prin periaj, se adauga un acid cu gust acrisor, care ulterior se spala. Acidul este folosit pentru ca sigilantul sa adere si sa faca corp comun cu suprafata dintelui. Dupa ce suprafata este spalata de acid, se usuca si se aplica sigilantul, ce se intareste cu ajutorul lampii foto.

Sigilantul este un material rasinos lichid, ce se aplica pe suprafetele ocluzale ale premolarilor si molarilor, acoperind in intregime santurile si fosetele (adancituri bine conturate).

Este necesara sigilarea dentara?

Sigilarea dentara este necesara, deoarece copiii nu au experienta si nu stapanesc foarte bine tehnica periajului, ramanandu-le frecvent resturi alimentare in santurile de pe premolari si molari, resturi ce fermenteaza si produc carii.

V-ar mai putea interesa si:

Set igiena orala

Periuta de dinti+inel protectie

Periuta de dinti muzicala

Set perii pentru masajul gingiilor

Foto tratament dentar@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri