11 Noiembrie 2013 publicat în Copil 72 share-uri

Dantura copiilor reprezinta un aspect foarte important din viata lor, de aceea parintii nu trebuie sa neglijeze sub nicio forma acest aspect. Pentru a preveni aparitia cariilor, parintii pot opta pentru sigilarea dentara la copii.

Cand trebuie sigilati dintii?

Sigilarea dentara se indica atat dintilor temporari, pentru a-i pastra sanatosi cat mai mult timp, cat si dintilor definitivi, pentru a preveni aparitia cariilor. Sigilarea dentara se poate face la dintii temporari, in jurul varstei de 2-3 ani, cand copilul poate coopera cu medicul dentist specialist. Pastrarea dintilor temporari sanatosi are ca rezultat o dentitie definitiva sanatoasa. Dintii definitivi pot fi sigilati incepand cu 6 luni de la aparitia acestora.

Pe langa medicii dentisti , Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sigilarea dentara ca mijloc de prevenire a cariilor dentare, alaturi de o igiena buna, o alimentatie echilibrata si fluorizare.

“Materialul de sigilare, pe langa faptul ca impiedica acumularea placii bacteriene in santuri, elibereaza continuu ioni de fluor ce intaresc smaltul dintilor,” afirma Dr. Andreea Damian, medic dentist specialist Best Dental Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

***

Andreea Damian este medic dentist la Best Dental Romania, avand peste 10 ani de experienta in stomatologia generala, estetica dentara si faciala si pedodontie.

Lucrul cu copiii mi se pare minunat. Iti dai seama cine esti si ce poti cu adevarat, cand, dupa tratament, copilul iti zambeste si te recompenseaza cu o imbratisare", afirma Andreea Damian.

Va recomandam sa cititi si:

Ghid de sanatate orala pentru femeile insarcinate

19 Sfaturi pentru parinti si copii privind igiena orala

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Un nou prieten pentru copilul tau - Medicul dentist

Sugerea degetului - un motiv de ingrijorare pentru parinti?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri