18 Noiembrie 2013 publicat în Copil 1 share-uri

Copiii necesita numeroase vitamine si minerale pentru o dezvoltare armonioasa, insa nu multi dintre ei accepta schimbarile de alimentatie, mamele fiind nevoite sa caute in permanenta noi idei pentru a starni apetitul si curiozitatea micutilor.

Comunicat de presa

Ce inseamna o nutritie sanatoasa?

Este important sa se asigure familiei un regim alimentar cat mai variat si sa se evite unilateralitatea. Cine serveste aceeasi mancare in fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnica recomandata de 15% proteine, 30% grasimi, 55% carbohidrati si vitamine esentiale, fibre, substante din plantele nutritive, minerale si oligoelemente.

Cum pot fi mesele zilnice o distractie pentru copiii pretentiosi?

Pentru copii, totul este o joaca, prin urmare, daca mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atat vizual, cat si olfactiv, acestia vor refuza orice schimbare in alimentatia lor. Copiii tind sa manance ceea ce le place, preferand in special aromele bine definite.

Primul pas pentru a invata un copil sa manance sanatos este de a ii intelege simturile. Cu cat sunt mai stimulate simturile in timpul procesului de hranire, cu atat acestia vor fi mai deschisi sa incerce alimente noi. Mai mult, copiii mananca si cu ochii, prin urmare haosul din farfuria copiilor ar trebui evitat, ei iubesc diversitatea ingredientelor, dar intotdeauna frumos separate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Atunci cand incercam sa ii indemnam pe copii sa incerce si lucruri noi, trebuie sa avem in vedere si limitele lor! In general, copiii tind sa guste alimentele inainte de a le manca, prin urmare parintii pot folosi acest mecanism in favoarea lor. Le pot construi o masa bogata si diversificata, din care acestia pot incerca treptat ce le place, un mini test de acomodare, pentru ca ulterior alimentele sa fie incluse in meniurile zilnice.

In cazul in care copilul respinge un anumit aliment, parintii ar trebui sa accepte respingerea acestuia si sa i se ofere un altul in schimb. Copiii tind sa refuze o parte din meniu si nu intreaga masa. Mai mult de atat, copiii au un simt al satietatii natural, prin urmare parintii ar trebui sa respecte cand copilul este satul si sa evite sa ii schimbe acest simt.

Foto fetita la masa@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri