Pe 20 martie am marcam si in Romania Ziua Mondiala a Sanatatii Orale si cu aceasta ocazie, specialistii in igiena orala atrag atentia asupra pasilor esentiali de urmat pentru imbunatatirea sanatatii orale si consecintele ignorarii lor.

Comunicat de presa

Si in acest an, campania "Zambeste Romania", dezvoltata de Aquafresh, continua actiunile de informare in vederea imbunataţirii sanataţii orale in randul populatiei din Romania, dar si programele educationale pe tema igienei orale, adresate cu precadere copiilor, parintilor si educatorilor.

De aceea, special pentru parinti, copii, dar si viitoarele mamici, specialistii in igiena orala au pregatit cateva sfaturi esentiale pentru mentinerea unui zambet sanatos si frumos.

Indiferent de varsta, dr. Dorin Risnoveanu, medic stomatolog, ne sfatuieste: “igiena orala nu se rezuma doar la un periaj corect al dintilor, ci presupune si folosirea atei dentare si a apei de gura, pentru inlaturarea placii bacteriene, prevenind astfel aparitia problemelor stomatologice.”

Top sfaturi pentru parinti:

Dr. Dorin Risnoveanu, medic stomatolog, explica proaspetilor parinti cum este bine sa ingrijim bebelusul: “chiar si pana la aparitia primilor dinti temporari, curatarea gingiilor cu o compresa uda este necesara, avand in vedere faptul ca acestea sunt un loc propice de dezvoltare a bacteriilor”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

In ceea ce priveste impiedicarea formarii des-intalnitelor carii de biberon, Dr. Dorin Risnoveanu ne sfatuieste: “Parintii trebuie sa evite folosirea suzetelor indulcite cu miere, zahar sau hranirea copilului cu biberon cu lichide indulcite pentru linistirea lui. De asemenea, parintii ar trebui sa invete copilul sa bea din cana cat mai devreme.”

In continuare, va prezentam o serie de sfaturi esentiale pentru parinti:

 

1. Mamele ar trebui sa evite pe cat posibil alaptarea in timpul noptii, sau ziua inainte de culcare.

2. Mergi cu copilul la control la medicul stomatolog, imediat ce implineste un an. Chiar si la varste mici, copiii pot avea probleme de sanatate orala.

3. Dintii de lapte trebuie ingrijiti la fel de bine si cu aceeasi atentie ca dintii permanenti.

4. Inca de la aparitia primului dinte de lapte, invata-ti copilul sa se spele pe dinti prin jocuri educative.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

5. Incepand cu varsta de 1 an sau imediat ce ii cresc primii dinti unul langa altul, ajuta-l sa foloseasca ata dentara, o data pe zi.

6. Convinge-ti copilul sa se spele pe dinti de doua ori pe zi, timp de doua minute, cu miscarile corecte, oferindu-i la final o recompensa (nu dulciuri) care sa il motiveze.

7. Supravegheaza-ti copilul in timp ce se spala pe dinti si asigura-te ca executa corect periajul, pana la varsta de 8 ani.

8. Invata-ti copilul sa se spele pe dinti de mic, cu miscarile corecte: in fata, in spatele si deasupra dintilor, sa atinga gingiile, dar si pe limba.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri