Pe 20 martie am marcam si in Romania Ziua Mondiala a Sanatatii Orale si cu aceasta ocazie, specialistii in igiena orala atrag atentia asupra pasilor esentiali de urmat pentru imbunatatirea sanatatii orale si consecintele ignorarii lor.

9. Nu uita sa iti inveti copilul sa scuipe pasta de dinti folosita, dupa periaj. Asigura-te de fiecare data ca nu inghite pasta de dinti cu fluor.

10. O data pe an, mergi cu copilul la dentist pentru a evalua starea de sanatate orala si a preveni problemele din timp.

11. Profita de vizita anuala la dentist pentru a-i face copilului un periaj profesionist - este o oportunitate buna de a-ti familiariza copilul cu tehnicile corecte de ingrijire a dintilor.

12. Periajul profesionist realizat in cabinetul stomatologic indeparteaza petele de pe dinti care rezista in mod obisnuit, previne cu succes bolile gingivale care pot cauza pierderea dintilor la copii si usureaza spalarile ulterioare.

13. Pentru mentinerea sanatatii orale a copilului tau, ai grija la alimentatie. Limiteaza dulciurile, mancarurile bogate in carbohidrati, sucurile acidulate, chipsurile si biscuitii, pentru ca pot eroda smaltul dintilor si pot cauza carii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

14. Daca copilul tau practica un sport, cumpara-i o gutiera de protectie, pentru a evita spargerea sau pierderea dintilor din cauza micilor accidente, de altfel foarte frecvente la copii. Gutiera trebuie schimbata la fiecare 6 luni.

Top sfaturi pentru sanatatea orala a copiilor intre 0 si 5 ani:

1. Copiii sub 2 ani trebuie sa se spele pe dinti fara pasta, cu o periuta moale si cu apa.

2. Incepand cu varsta de 2 ani, se recomanda folosirea unei paste de dinti cu fluor. Aceasta este singurul tip de pasta care intareste smaltul dintilor si inlatura placa dentara in acelasi timp.

3. Pentru copilul intre 2 si 6 ani, cantitatea de pasta de dinti cu fluor folosita la periaj nu trebuie sa depaseasca marimea unui bob de mazare.

4. Copiii trebuie sa foloseasca periute de dinti cu peri moi, special concepute pentru ei, astfel incat marimea si forma lor sa le permita accesul la toti dintii si un periaj corect.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

5. Schimba periuta de dinti a copilului o data la 3 luni, iar daca copilul a fost bolnav, imediat dupa aceea.

Mai multe informatii, sfaturi privind sanatatea orala si harta cabinetelor medicilor dentisti disponibile pentru consultatii gratuite pot fi accesate pe platforma online www.zambesteromania.ro si pe pagina www.facebook.com/zambesteromania.

Foto fr si main: By Oksana Kuzmina /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri