Nu este un lucru neobisnuit ca pielea nou-nascutului sa se confrunte cu diferite eruptii cutanate care, din fericire, cel mai adesea sunt inofensive, de scurta durata si dispar de la sine.

4. Acrocianoza

Acrocianoza reprezinta o colorare albastra a extremitatilor bebelusului (urechi, maini, picioare), care se estompeaza odata incalzirea acestor zone sau atunci cand nou-nascutul se opreste din plans. Aceasta afectiune se explica prin instabilitatea si imaturitatea sistemului vasomotor la bebelusi si sugari.

“Prin plans sau pierdere de caldura partile acrale devin colorate in mod simetric, albastru, ca urmarea a reducerii aportului de sange (si deci de oxigen) catre aceste zone. Nu exista alte modificari cutanate, inclusiv edeme. Acrocianoza trebuie diferentiata de cianoza centrala, care este asociata cu boli cardiovasculare si ale sistemului respirator”, atentioneaza specialistul dermatolog.

5. Dermatita de scutec

Dermatita de scutec este una dintre cele mai comune afectiuni ale pielii la sugari si bebelusi si reprezinta o iritare a pielii in zona acoperita de scutec sau pe langa scutec. Exista diferite cauze ale dermatitei de scutec, dintre care urinarea, frecarea zonei, defecatia, insa cel mai important factor este umezeala, prin care functia de bariera a pielii este distrusa, iar penetrarea iritantilor devine mai usoara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Asadar, desi exista o varietate de probleme dermatologice care pot afecta pielea sensibila a nou nascutilor, multe dintre acestea sunt de natura benigna si dispar de la sine si nu ar trebui sa reprezinte motive serioase de ingrijorare pentru parinti.

Foto homepage: ArtTim /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri