20 Noiembrie 2018 publicat în Copil 79 share-uri

O povestire pentru toti părinții ocupați și preocupați să le ofere copiilor lor tot ce este mai bun pe lumea aceasta.

Citiți o povestire inspirațională care a făcut înconjurul internetului și se adresează tuturor părinților ocupați și preocupați să le ofere copiilor lor tot ce este mai bun pe lumea aceasta. Doar că, ne amintește povestirea, cel mai de preț lucru pe care îl poți oferi copilului tău este chiar... timpul tău…

Povestire: Cea mai mare dovadă de dragoste pe care o poți oferi copilului tău este…

Într-o bună zi, o zi obișnuită de muncă de altfel, un bărbat ajunge acasă foarte obosit și nervos. Pe când dădea să intre în casă, îl vede pe băiețelul său de 5 ani așteptându-l la ușă.

“Tati, aș vrea să te întreb ceva... pot?”

“Sigur, dragul meu, orice”, a răspuns bărbatul.

“Tati… câți bani câștigi într-o oră la jobul pe care îl ai?”

Bărbatul a rămas uimit de așa o întrebare. “Dar nu este treaba ta! Ce te face să mă întrebi un asemenea lucru?”, i-a răspuns mânios copilului.

“Voiam pur și simplu să știu. Spune-mi, te rog, cât de mult câștigi pe oră?”, a insistat băiețelul.

“Dacă chiar trebuie să știi, ei bine, află că câștig 20 de dolari pe oră”.

“Ok” a spus micuțul ușor abătut, ținându-și capul plecat… Ridicând apoi privirea către tatăl său, a spus: “Tati, ai putea să îmi împrumuți și mie 10 dolari, te rog?”

foto: By KaliAntye, Shutterstock

Tatăl a devenit de-a dreptul furios. “Dacă singurul motiv pentru care ai vrut să știi câți bani câștig pe oră a fost ca să împrumuți niște bani pentru a-ți cumpăra vreo jucărie prostească sau cine știe ce tâmpenie, atunci du-te în camera ta, este ora ta de culcare. Lucrez din greu, multe ore pe zi, nu am timp pentru asemenea jocuri copilărești.”

Băiețelul s-a îndreptat tăcut către camera sa, trântind ușa în urma lui. După ce copilul a plecat, bărbatul s-a așezat pe canapea gândindu-se din nou la întrebarea băiețelului. Și pe măsură ce se gândea, mânia lui creștea și mai mult. “Cum de a îndrăznit să îl întrebe cât câștigă doar ca să facă rost de niște bani?”

După o oră și ceva, bărbatul s-a calmat. “Am fost prea aspru cu el”, și-a spus tatăl plin de remușcări. La urma urmei nu sunt decât niște bani. El nu este genul acela copil care să ceară bani foarte des. Poate că are nevoie de ceva pe care l-ar putea cumpăra cu acei bani.

Bărbatul s-a dus în camera băiatului și a deschis ușa.

“Dormi, fiule?”, l-a întrebat.

“Nu, tati, sunt treaz”, a răspuns copilul.

“Știi, m-am gândit mai bine. Am fost prea dur cu tine mai devreme, îmi pare rău. Iartă-mă, am avut o zi grea și mi-am vărsat năduful pe tine. Poftim, uite cei 10 dolari pe care mi i-ai cerut mai devreme.”

Băiatul s-a ridicat imediat din pat, radiind de fericire. “Vai, tați, mulțumesc!, a țipat acesta. Apoi, întorcându-se cu spatele la tatăl său, a scos de sub pernă și mai multe bancnote mototolite.

Citește continuarea pe pagina următoare >>>

Foto int: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri