O povestire pentru toti părinții ocupați și preocupați să le ofere copiilor lor tot ce este mai bun pe lumea aceasta.

Tatăl, văzând că băiețelul avea deja bani, a simțit cum e cuprins din nou de mânie, dar a încercat să se liniștească. Băiețelul a început să își numere banii banconota cu bancnota, apoi s-a uitat la tatăl său.

“De ce ai avut nevoie de și mai mulți bani dacă aveai deja?”, a bombănit tatăl.

“Fiindcă nu aveam suficient, dar acum am”, a răspuns băiețelul. “Tati, am 20 de dolari acum. Pot să cumpăr o oră din timpul tău? Te rog, mâine vino mai devreme cu o oră acasă. Mi-ar plăcea să luăm cina împreună.”

Tatăl a înmărmurit. Se simțea devastat, zdrobit și lacrimi au început să îi invadeze ochii. “Te rog, iartă-mă”, l-a implorat tatăl pe copil, cuprinzându-i trupul micuț în brațele sale. Iartă-mă... Mâine vom lua cina împreună, îți promite tati. Ce ți-ar plăcea să mâncăm?”

____________

Așadar, dragi părinți, tătici și mămici. Știm. Suntem cu toții prinși în joburile, grijile și problemele noastre cotidiene și facem tot ce ne stă în putință pentru a le asigura micuților noștri cele mai bune condiții și tot ce-i mai bun. Doar că, vedeți…. uneori, de cele mai multe ori, cel mai bun dar pe care îl putem face micuților noștri este să ne împărtășim timpul cu ei. Jucăriile nu sunt singura dovadă de dragoste pe care le-o putem oferi copiilor noștri.

pentru copiifoto: By Evgeny Atamanenko, Shutterstock

Timpul de calitate petrecut cu copiii noștri este cel mai valoros lucru pe care îl putem oferi, el nu poate fi cumpărat sau înlocuit cu nimic material. Încercați să îl petreceți cât mai frumos cu putință. Micuții noștri au nevoie de prezența noastră, de atenția noastră, au nevoie de îmbrățișările noastre, de cuvintele noastre, de vocile noastre, au nevoie să ne vadă, să ne audă, să ne simtă lângă ei. Nu lăsați timpul să vă scurgă printre degete fără să fi petrecut timp de calitate și momente speciale cu cei care contează cu adevărat pentru voi, cu cei aproape de inima voastră.

Gândiți-vă: dacă mâine vă pierdeți jobul, veți fi înlocuiți în curând de altcineva. Dar în sufletul copilului vostru voi sunteți de neînlocuit! Pentru el voi veți fi întotdeauna mami sau tați și veți locui întotdeauna în inima lui așa că faceți ca timpul petrecut împreună cu el să fie cu adevărat valoros.

Autor: anonim

Foto int: George Rudy /Shutterstock; Foto homepage: valbar /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului O lecție emoționantă pentru toți părinții: Cea mai mare dovadă de dragoste pe care o poți oferi copilului tău este….