Ce este jocul de rol?
Fie ca il numim joc imaginar, joc creativ, joc de rol… este o parte deosebit de importanta a dezvoltarii sanatoase a copiilor. Jocul de rol le permite copiilor sa indeplineasca roluri diferite si sa-si dezvolte propria creativitate, precum si reactiile si raspunsurile la reactiile din jur. Copiii invata multe lucruri prin incercare si eroare si ce modalitate mai buna si mai sigura de a incerca diverse scenarii si situatii decat prin a te preface ca iei deja parte la astfel de situatii.
Jocul de rol este jocul in care copiii isi asuma diferite roluri si isi imagineaza situatii improvizate. Joaca nu inseamna doar distractie pentru cei mici. Jocul este un mijloc prin care invata despre lume, despre sine si un mod de a interactiona cu ceilalti. Este atat de important incat Organizatia Natiunilor Unite a catalogat jocul drept unul dintre drepturile fundamentale ale fiecarui copil.
Joc structurat vs Joc nestructurat
Exista doua tipuri de joc de rol – joc structurat si nestructurat:
- Jocul structurat are un set de reguli si se cunoaste rezultatul dorit. Un parinte sau un profesor va dezvolta un scenariu pentru care cei mici sa se joace. Ei vor ajuta la desemnarea rolurilor sau le vor permite copiilor sa aleaga dintre rolurile disponibile.
- Jocul nestructurat este o joaca in care copiilor li se ofera libertatea de a-si alege propriile scenarii. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Foto: By kdshutterman/shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară