27 August 2020 publicat în Copil 4 share-uri

Jocurile de rol sunt importante pentru cei mici, inca de la o varsta frageda – le dezvolta creativitatea, imaginatia, atentia, dexteritatea si mobilitatea. Iata cateva recomandari de jucarii de rol pentru cei mici.

Ce este jocul de rol?

Fie ca il numim joc imaginar, joc creativ, joc de rol… este o parte deosebit de importanta a dezvoltarii sanatoase a copiilor. Jocul de rol le permite copiilor sa indeplineasca roluri diferite si sa-si dezvolte propria creativitate, precum si reactiile si raspunsurile la reactiile din jur. Copiii invata multe lucruri prin incercare si eroare si ce modalitate mai buna si mai sigura de a incerca diverse scenarii si situatii decat prin a te preface ca iei deja parte la astfel de situatii.

Jocul de rol este jocul in care copiii isi asuma diferite roluri si isi imagineaza situatii improvizate. Joaca nu inseamna doar distractie pentru cei mici. Jocul este un mijloc prin care invata despre lume, despre sine si un mod de a interactiona cu ceilalti. Este atat de important incat Organizatia Natiunilor Unite a catalogat jocul drept unul dintre drepturile fundamentale ale fiecarui copil.

Joc structurat vs Joc nestructurat

Exista doua tipuri de joc de rol – joc structurat si nestructurat:

  • Jocul structurat are un set de reguli si se cunoaste rezultatul dorit. Un parinte sau un profesor va dezvolta un scenariu pentru care cei mici sa se joace. Ei vor ajuta la desemnarea rolurilor sau le vor permite copiilor sa aleaga dintre rolurile disponibile.
  • Jocul nestructurat este o joaca in care copiilor li se ofera libertatea de a-si alege propriile scenarii. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: By kdshutterman/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri