28 August 2020 publicat în Copil 5 share-uri

Neofobia alimentara la copii se manifesta prin refuzul acestora dar si teama lor fata de anumite mancaruri. Neofobia alimentara la copii apare de obicei in perioada 2-6 ani, insa se poate intalni si la bebelusi de 18-24 luni. Neofobia alimentara la copii, mai ales cand apare la varste fragede, poate ingreuna diversificarea alimentatiei.

Aceasta etapa de „mofturi” alimentare este normala, insa sunt cateva metode prin care ii putem face pe cei mici sa fie mai receptivi la schimbari si sa adopte o dieta diversificata cu usurinta.

De asemenea, parintii nu trebuie sa se alarmeze. Acestia trebuie sa tina cont si de faptul ca in perioada de crestere somatica a copiilor (perioada prescolara), acestia au pofta de mancare diminuata, fiind mai interesati de descoperirea mediului inconjurator decat de alimentatie.

Pentru a evita neofobia alimentara si mofturile in ceea ce priveste mancarea, specialistii le recomanda parintilor sa nu le ofere recompense copiilor pentru a manca. Expresii precum „Daca mananci iti cumpar o jucarie.” sau „Daca mananci tot primesti si ceva dulce.” fac mai mult rau decat bine.

Trebuie, de asemenea, ca parintii sa fie atenti ca presupusele mofturi alimentare ale copiilor sa nu aiba de fapt o cauza ascunsa, precum o intoleranta alimentara. In acest caz trebuie consultat medicul.

CE ESTE NEOFOBIA LA COPII?

Definitia neofobiei la copii este teama de tot ce este nou, in cazul alimentatiei fiind vorba de teama fata de alimentele noi.

Nu este neobisnuit ca unii copii sa refuze anumite alimente. Poate ati observat ca la masa, copilul da la o parte alimentele care nu ii plac, acest comportament fiind considerat de specialisti neofobie alimentara. Partea buna este ca poate fi indreptat cu rabdare din partea parintilor. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri