Dezvoltarea gandirii logico-matematice
Gandirea si abilitatile logico-matematice sunt doar o parte dintre abilitatile pe care copiii le dezvolta in primii ani de viata, alaturi de abilitatile ce tin de limbaj, abilitatile fizice si abilitatile sociale. Fiecare dintre acestea depind si se influenteaza unele pe altele.
Cercetarile arata ca bebelusii au un simt al cantitatii si pe masura ce copiii cresc si isi imbogatesc experienta de viata, se dezvolta si ideile lor matematice. O parte dintre acestea se intampla natural, indiferent ce fac adultii din jurul lor. Insa pentru dezvoltarea gandirii matematice e important ca si parintii sa incurajeze vocabularul matematic si activitatile pe aceasta tematica. Cu cat mediul este mai stimulativ pentru dezvoltarea logico-rationala, cu atat mai usor isi vor insusi cei mici aceste abilitati.
De ce este importanta gandirea logico-matematica
Gandirea logico-matematica este importanta in:
- intelegerea formelor, marimilor, tiparelor;
- recunoasterea numerelor;
- abilitatea de a numara (inainte si inapoi);
- capacitatea de a intelege corespondentelor (potrivirilor);
- dezvoltarea capacitatii de rezolvare de probleme;
- abilitatea de a argumenta, de a gasi argumente pro si contra;
- o mai mare usurinta in a face corelatii intre teorie si practica in anii de scoala. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Foto: pixabay.com
Dăruiește sânge, oferă viață
Habitat for Humanity România strânge și anul acesta fonduri pentru copiii afectați de lipsa unei locuințe decente prin campania: Facem loc, donație cu donație!
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani