1 Iulie 2021 publicat în Copil 20 share-uri

Gandirea logico-matematica incepe sa se dezvolte in primii ani de viata, inainte de inceperea scolii. De ce este importanta gandirea logico-matematica si cum poate fi sustinuta in acesti ani?

Dezvoltarea gandirii logico-matematice

Gandirea si abilitatile logico-matematice sunt doar o parte dintre abilitatile pe care copiii le dezvolta in primii ani de viata, alaturi de abilitatile ce tin de limbaj, abilitatile fizice si abilitatile sociale. Fiecare dintre acestea depind si se influenteaza unele pe altele.

Cercetarile arata ca bebelusii au un simt al cantitatii si pe masura ce copiii cresc si isi imbogatesc experienta de viata, se dezvolta si ideile lor matematice. O parte dintre acestea se intampla natural, indiferent ce fac adultii din jurul lor. Insa pentru dezvoltarea gandirii matematice e important ca si parintii sa incurajeze vocabularul matematic si activitatile pe aceasta tematica. Cu cat mediul este mai stimulativ pentru dezvoltarea logico-rationala, cu atat mai usor isi vor insusi cei mici aceste abilitati.

De ce este importanta gandirea logico-matematica

Gandirea logico-matematica este importanta in:

  • intelegerea formelor, marimilor, tiparelor;
  • recunoasterea numerelor;
  • abilitatea de a numara (inainte si inapoi);
  • capacitatea de a intelege corespondentelor (potrivirilor);
  • dezvoltarea capacitatii de rezolvare de probleme;
  • abilitatea de a argumenta, de a gasi argumente pro si contra;
  • o mai mare usurinta in a face corelatii intre teorie si practica in anii de scoala. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri