30 Iunie 2021 publicat în Copil 2 share-uri

Furia la copii este o emotie pe care, de obicei, adultii incearca sa o tempereze si sa o opreasca, pentru ca pentru multi dintre noi, furia are conotatii negative si ne provoaca disconfort. Cum ii putem ajuta pe copii sa isi gestioneze furia si cateva idei de activitati de linistire gasiti in acest articol.

Furia la copii – informatii generale

Furia face parte din paleta noastra de emotii; este o emotie sanatoasa si normala. Si desi este neplacuta, este modul prin care corpul nostru ne semnaleaza anumite probleme sau faptul ca nu ne place ce se intampla.

Copiii incep sa simta furia de la varste mici, la intensitati care uneori sunt prea mari pentru abilitatile lor de autoreglare. Bine-cunoscutele tantrumuri sunt manifestari ale furiei si frustrarii celor mici, emotii care pe ei ii coplesesc si carora le este dificil sa le faca fata. Insa cu ajutorul adultilor, cu validarea si sprijinul lor, ei invata sa furia nu trebuie reprimata; ca nu trebuie sa fii pedepsit pentru furia pe care o simti; ci sa intelegi ce se intampla cu tine, ce te infurie si cum poti gestiona mai bine ceea ce simti.

Informatii pe larg despre inteligenta emotionala si educarea copiilor despre emotii gasiti in acest articol.

Foarte important in felul cum copiii vor invata sa-si gestioneze emotiile, inclusiv furia, este felul in care parintii si le gestioneaza pe ale lor. Multi dintre noi nu au invatat in copilarie cum sa-si gestioneze furia si e posibil sa fi primit mesaje negative sau confuze in legatura cu aceasta emotie; de aceea a face fata furiei copilului poate fi extrem de dificil.

Despre furia parintilor in relatia cu copiii – aici.

Tantrumurile si gestionarea furiei la copiii mici

Tantrumurile sunt o parte normala a dezvoltarii copiilor si pot fi declansate de cauze diverse (oboseala, suprastimulare, nemultumiri fata de reguli sau in interactiunile cu ceilalti etc.).
Tantrumurile sau crizele de furie ale copiilor pot fi foarte frustrante pentru parinti. Insa in acelasi timp, aceste episoade pot fi folosite si ca niste oportunitati de invatare pentru copii. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri