5 Iulie 2021 publicat în Copil 24 share-uri

Unghie incarnata la copii – iata care sunt primele semne prezente, care sunt cauzele si factorii de risc, precum si ce implica tratamentul pentru aceasta problema.

Ce inseamna unghie incarnata?

O unghie incarnata (sau onicocriptoza) apare de obicei la degetul mare de la picior, atunci cand un colt al unghiei creste in pielea din jur in loc sa creasca drept, spre exterior. Pentru ca unghia patrunde in piele, exista riscul ca zona sa se infecteze sau sa se inflameze. Unghiile incarnate pot cauza disconfort si durere.

Unghia incarnata apare de obicei din cauza incaltamintei prea stramte sau din cauza ca unghiile nu sunt taiate corespunzator. De asemenea, poate sa apara si din cauza sporturilor ce cauzeaza contactul regulat cu degetele de la picioare, ca fotbalul.

Semne si simptome

Unghia incarnata cauzeaza de obicei durere, roseata si sensibilitate. Marginea degetului devine inflamata si rosie acolo unde unghia a crescut sub piele. De obicei, este afectata unghia de la degetul mare de la picior, dar orice deget poate fi afectat. La inceput, pielea din jurul unghiei este rosie si apar dureri. In plus, apar roseata si inflamatia pe partile laterale ale unghiei, unghia incarnata nu traverseaza patul unghiei, iar durerea este doar la presiune. Ulterior, durerea se intensifica, apare sensibilitate si in jurul unghiei si pot aparea scurgeri cu puroi sau un blister umplut cu lichid – pentru ca zona poate fi predispusa la infectii. Daca nu se intervine, unghia poate creste tot mai mult in piele si poate aparea deformarea sa. Poate creste durerea si pot aparea dificultati la mers. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri