6 Iulie 2021 publicat în Copil 16 share-uri

Poezii despre vara pentru copii – iata o colectie de poezii pentru copii de toate varstele, poezii despre anotimpul preferat al celor mici – VARA.

Vara este, in general, anotimpul preferat al celor mici – nu doar pentru ca este vacanta, ci si pentru ca vara inseamna plimbari mai multe, mers la mare, mai multa joaca si timp petrecut in natura. ➙Vezi si articolul nostru despre Activitati de vacanta pentru copii.

Poeziile au numeroase beneficii pentru cei mici. In primul rand, ajuta la dezvoltarea limbajului si a vocabularului. Rimele ii ajuta pe cei mici sa invete cuvinte noi, pot avea o vorbire mai fluenta si se imbunatateste dictia daca cei mici citesc poezii cu voce tare sau recita. Se imbunatatesc si atentia si puterea de concentrare, precum si memoria. De asemenea, poeziile dezvolta imaginatia si creativitatea, precum si abilitatile de interpretare. Poezia ne arata noua si copiilor nostri ca dragostea, viata si emotiile pot fi exprimate in atat de multe moduri diferite. De asemenea, versurile ajuta copiii sa isi inteleaga si sa isi exprime mai bine emotiile – inteligenta emotionala. Pot invata sa gestioneze mai bine emotiile, sentimentele si comportamentele lor, bazandu-se pe experientele despre care au auzit in poezii. Cititi poeziile integral pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri