15 Octombrie 2021 publicat în Copil 5 share-uri

Educatia financiara poate incepe de la varste mici, iar a le vorbi copiilor despre bani poate fi primul pas catre a le dezvolta abilitatile financiare viitoare. De cand incepem sa le vorbim copiilor despre bani si cum ii implicam in activitatile cu implicatii financiare – pe larg in acest articol.

Educatia financiara la copii – informatii generale

Educatia financiara ne poate ajuta foarte mult sa invatam cum sa gestionam banii si cum sa avem o atitudine sanatoasa fata de ei. Din pacate, in scoala nu se invata aceste lucruri, iar banii sunt, in general, un subiect tabu.

Educatia financiara se refera la a le transmite copiilor informatii si abilitati pe care sa le utilizeze in felul in care vor gestiona banii (atat acum, cu banii lor de buzunar, cat si pe viitor, cu banii castigati de ei).

Parintii si persoanele implicate in primii ani ai educatiei lor (educatori, invatatori, profesori) au un rol important in modul in care copiii se vor raporta la bani in viata lor de alti. Indiferent de varsta, le putem vorbi copiilor despre bani, folosind un limbaj adecvat nivelului lor de intelegere; cat mai concret la inceput si gradual mai abstract, pe masura ce incep sa se familiarizeze cu operatiile matematice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

A-i familiariza pe copii cu ideea banilor poate fi o ocazie buna de a ne evalua propria atitudine fata de bani. Si de ce nu, sa imbunatatim lucrurile de care nu suntem multumiti. Cateva exemple de intrebari pe care sa ni le punem in aces sens: citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri