Educatia financiara la copii – informatii generale
Educatia financiara ne poate ajuta foarte mult sa invatam cum sa gestionam banii si cum sa avem o atitudine sanatoasa fata de ei. Din pacate, in scoala nu se invata aceste lucruri, iar banii sunt, in general, un subiect tabu.
Educatia financiara se refera la a le transmite copiilor informatii si abilitati pe care sa le utilizeze in felul in care vor gestiona banii (atat acum, cu banii lor de buzunar, cat si pe viitor, cu banii castigati de ei).
Parintii si persoanele implicate in primii ani ai educatiei lor (educatori, invatatori, profesori) au un rol important in modul in care copiii se vor raporta la bani in viata lor de alti. Indiferent de varsta, le putem vorbi copiilor despre bani, folosind un limbaj adecvat nivelului lor de intelegere; cat mai concret la inceput si gradual mai abstract, pe masura ce incep sa se familiarizeze cu operatiile matematice.
A-i familiariza pe copii cu ideea banilor poate fi o ocazie buna de a ne evalua propria atitudine fata de bani. Si de ce nu, sa imbunatatim lucrurile de care nu suntem multumiti. Cateva exemple de intrebari pe care sa ni le punem in aces sens: citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: pexels.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.