14 Octombrie 2021 publicat în Copil 5 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Gandirea critica este o abilitate importanta, care se dezvolta din copilarie si se refera la curiozitatea, flexibilitatea si deschidere in gandire a unei persoane. Cum putem sustine aceasta abilitate la copii, dincolo de ceea ce invata in scoala?

Ce este gandirea critica?

Gandirea critica este o abilitate importanta de dobandit din copilarie, cu implicatii pana la varsta adulta. Ne folosim gandirea critica in fiecare zi, cand luam decizii, ca sa intelegem consecintele actiunilor noastre, cand rezolvam probleme.

Gandirea critica este o abilitate care se bazeaza pe dezvoltarea altor abilitati: limbajul, creare de conexiuni. Dezvoltarea gandirii critice ii ajuta pe copii sa isi formeze propriile opinii, sa traga propriile concluzii si sa devina mai putin influentabili. De asemenea, ii ajuta sa isi puna intrebari, sa faca judecati de valoare, sa incerce sa inteleaga lucrurile atunci cand acestea nu par sa aiba sens.

Cum se dezvolta gandirea critica?

Gandirea critica este o abilitate care se dezvolta inca din copilarie si continua sa se dezvolte pana la varsta adulta.

Studiile arata ca elevii devin mai buni in rezolvarea de probleme, un aspect important al gandirii critice >> citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri