15 Aprilie 2022 publicat în Copil 1 share-uri

Când mergi la cumpărături pentru copiii tăi, ești copleșit de alegerile de încălțăminte? Este tentant să optezi pentru cea mai adorabilă pereche de adidași copii, dar alegerea celui mai bun pantof pentru băiețelul sau fetița ta depinde mai mult de potrivire și funcționalitate decât de modă. Efortul de a se potrivi acum ajută la dezvoltarea unor picioare sănătoase în viață.

Piciorul unui copil poate continua să crească până la vârsta de aproximativ 18 ani. De aceea potrivirea și funcționarea adecvată a pantofilor sunt atât de vitale pentru sănătatea și dezvoltarea picioarelor copilului tău.

Pe termen scurt, pantofii care nu se potrivesc corect pot crea dureri de picioare pentru micuțul tău, alături de calusuri, bătături, unghii încarnate sau vezicule.

Pe termen lung, pot apărea probleme mai grave, cum ar fi deformările picioarelor și ale degetelor de la picioare. Dacă copilul tău poartă adidași copii nepotriviți pe tot parcursul anilor de dezvoltare – în special înainte de vârsta de 5 ani – poate duce și la alte probleme pe termen lung cu postură sau mers – sau poate provoca chiar dureri de spate mai târziu în viață.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

De fapt, multe probleme ale picioarelor la vârsta adultă încep cu pantofi nepotriviți sau experiențe nefericite în timpul copilăriei.

Iată șase sfaturi pentru a te ajuta să alegi cu cea mai bună pereche de adidași copii:

1. Măsoară picioarele copilului

Măsoară picioarele copilului într-un magazin de pantofi, în loc să încerci să o faci singur acasă. Un angajat specializat din magazin va avea cel mai bun echipament pentru a găsi lungimea și lățimea corecte pentru picioarele copilului tău.

Sfat suplimentar: Cel mai bine este să-l pui pe micuțul tău să stea în picioare și să pui puțină greutate pe fiecare picior, ceea ce îl alungește pentru o măsurare mai precisă.

Amintește-ți: pantofii ar trebui să fie confortabili de la început. Dacă pantofii noi trebuie să fie „înmuiați”, înseamnă că fie nu au fost proiectați corespunzător, fie nu sunt potriviți pentru piciorul copilului tău. Verifică frecvent picioarele copilului tău pentru înroșire sau vezicule, ceea ce poate indica că are nevoie de pantofi mai mari sau mai largi.

2. Nu cumpăra prea mare

Una dintre cele mai frecvente probleme este că părinții cumpără adidași copii prea mari pentru copiii lor. Acest lucru este îngrijorător în special pentru bebelușii și copiii mici care tocmai învață să meargă și sunt adesea instabili pe picioare.

Părinții cumpără adesea pantofi mai mari, crezând că copiii lor vor crește în ei și vor rezista mai mult. Dar realitatea este că pantofii cu o jumătate sau o mărime întreagă mai mari îl lasă pe copilul tău vulnerabil la căderi care ar putea duce la răni.

3. Verifică întotdeauna degetele de la picioare

Lățimea și adâncimea adecvate în partea din față a pantofului sau a degetelor ajută la prevenirea supraaglomerării sau a presiunii crescute asupra degetelor de la picioare. Asigură-te că copilul tău poate mișca cu ușurință partea din față a piciorului în adidași copii și poate mișca liber degetele de la picioare - fără alunecare sau strivire.

Lasă între 1 și 2 centimetri (sau aproximativ lățimea unui deget mare) de la cel mai lung deget până la partea din față a pantofului. Mai mult de 3 cm este preamult mai putin de 1 cm este prea puțin

4. Verifică construcția

Pantofii sunt formați din patru părți: partea superioară, branțul, talpa exterioară și călcâiul.

Partea de sus

Partea superioară a unor adidași copii poate fi din piele, pânză sau materiale mai noi din plasă. Deoarece picioarele copiilor transpiră foarte mult, partea superioară a pantofilor ar trebui să fie făcută din materiale respirabile, cum ar fi plasă sau pânză. Evită materialele artificiale, cum ar fi plasticul.

Branț

Asigură-te că branțul este realizat din material absorbant. Poate vrei branțuri căptușite. Majoritatea copiilor nu au nevoie de un suport special pentru arc. Toți copiii mai mici de 16 luni au picioarele plate și își dezvoltă pe deplin un arc numai la vârsta de 6-8 ani. De la acestă vârstă încolo poți alege adidași copii special proiectați pentru susținere, cum ar fi o pereche de adidași Nike pentru copii.

Talpa exterioară

Talpa exterioară oferă pantofului tracțiune, amortizare și flexibilitate. Evită tălpile exterioare foarte lipicioase și groase, deoarece pot provoca poticniri și căderi.

Toc

Copiii mici nu au nevoie de tocuri la pantofi. Tălpile exterioare plate facilitează începerea mersului.

5. Funcția bate stilul

Copiii sunt de obicei energici și se bucură de sport și alte activități fizice, așa că cel mai bine este să alegi adidași copii atletici cu vârf închis, cu suport pentru arcul piciorului.

Tălpile din cauciuc sunt, de asemenea, grozave pentru copii, deoarece au rezistență crescută la alunecare și ajută la reducerea riscului de cădere. Tălpile dure permit un sprijin mai bun, în timp ce un pantof pe care îl poți îndoi liber înainte și înapoi (talpă moale) oferă foarte puțin sprijin și control asupra mișcării piciorului.

Specialiștii sugerează, de asemenea, să cumperi adidași de copii din materiale respirabile precum piele, pânză sau plasă. Picioarele copiilor tind să transpire mai mult decât picioarele adulților. Aceste materiale pot ajuta la fluxul de aer.

6. Dacă pantoful nu se potrivește, înlocuiește-l

Dacă copilul tău este în anii de creștere, poate fi necesar să verifici și să înlocuiești pantofii la fiecare trei sau patru luni.

Picioarele copiilor cresc adesea cu jumătate de număr în acest timp și au nevoie de mult spațiu pentru a le permite picioarelor să crească corect.

Fă-ți timp să măsori și să potrivești corect pantofii și să alegi stiluri care să ofere un suport bun și îi vei ajuta pe copii să-i intre pe picior potrivit în viață.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri