29 Aprilie 2022 publicat în Copil 5 share-uri

Fiecare copil, la fel ca fiecare adult, are o serie de nevoi emotionale, pe langa nevoile fizice. Iata care sunt nevoile emotionale ale copilului si de ce este esential ca acestea sa fie indeplinite.

De ce este important ca nevoile emotionale ale unui copil sa fie indeplinite?

Ne este usor sa identificam nevoile fizice ale unui copil: nevoia de hrana, nevoia de imbracaminte, adapost. Cu toate acestea, nevoile emotionale ale unui copil nu sunt la fel de evidente. Nevoile emotionale ale unui copil sunt la fel de importante ca nevoile fizice. O sanatate emotionala buna ii ajuta pe copii sa se dezvolte social si sa invete noi abilitati. In plus, relatiile sanatoase cu cei din jur si incurajarea pozitiva din partea adultilor ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte increderea in sine, stima de sine si o buna sanatate emotionala.

Se estimeaza ca 50% dintre problemele de sanatate mentala incep sa apara pana la varsta de 14 ani si 75% pana la varsta de 24 de ani. 10% dintre copiii si tinerii (cu varste intre 5-16 ani) au o problema psihica diagnosticabila clinic. De aceea, stabilirea unor baze emotionale solide inca de la nastere este esentiala pentru bunastarea in copilarie si la varsta adulta. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri