10 August 2022 publicat în Copil 9 share-uri

Citeste mai multe despre alopecia la copii sau caderea excesiva a parului – care sunt cauzele posibile, ce implica tratamentele si cum prevenim aceasta problema.

Ce este alopecia?

Exista mai multe tipuri diferite de cadere a parului, care au cauze diferite. Denumirea medicala pentru caderea parului este alopecia. Multi bebelusi se nasc fara par pe scalp sau acel puf (lanugo) cade la scurt timp dupa nastere. In timp, la nivelul scalpului creste parul permanent, care este mai gros.

Zilnic pierdem un anumit numar de fire de par, atat in copilarie, cat si la varsta adulta. Uneori, copiii se pot confrunta cu un anumit grad de cadere a parului mai mult decat de obicei daca au avut o experienta stresanta, cum ar fi o boala sau un eveniment traumatic, precum si in urma administrarii anumitor medicamente. Acest tip de cadere a parului se amelioreaza in general in 3-6 luni. Caderea parului nu este neobisnuita la copii, dar cauzele pot fi diferite de cele ale caderii parului la adulti. Multe dintre cauze nu pun viata in pericol si nu sunt periculoase. Cu toate acestea, caderea parului poate afecta bunastarea emotionala a unui copil. Deoarece caderea parului poate avea un efect psihologic profund asupra copiilor, este important sa mergeti la medic. Citeste cotninuarea pe mamisicopilu.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri