2 Septembrie 2022 publicat în Copil 1 share-uri

Iata care pot fi principalele cauze pentru vertij la copii, cum se manifesta, ce metode de diagnostic se folosesc si ce implica tratamentele.

Ce este vertijul?

Vertijul este o afectiune care produce ameteli si senzatia de miscare atunci cand stai de fapt. Poate afecta atat copiii, cat si adultii. Apare atunci cand exista o problema care afecteaza echilibrul. De obicei, vertijul este un efect secundar al unei alte afectiuni minore, cum ar fi congestia sinusurilor de la o raceala. Cu toate acestea, vertijul ar putea indica o problema mai grava, asa ca este important sa mergeti cu cel mic la medic daca se confrunta frecvent cu ameteli si probleme de echilibru.

Copiii pot experimenta vertij din mai multe motive, afectandu-le echilibrul si miscarea. Nu este un diagnostic in sine, ci mai degraba este cauzat de alte afectiuni. Orice schimbare sau perturbare a unuia sau mai multor sisteme implicate in mentinerea echilibrului nostru dinamic si static poate duce la simptome care ne afecteaza pozitia/postura si miscarea naturala. Instabilitatea posturala sau vertijul este o afectiune care poate aparea frecvent in copilarie si adolescenta. Majoritatea cauzelor sunt benigne si tratabile. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: SergiyN/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri