15 Septembrie 2022 publicat în Copil 20 share-uri

Sedentarismul la copii – iata ce riscuri are sedentarismul pentru sanatatea fizica si mentala a celor mici, precum si cum putem incuraja copiii sa fie mai activi zi de zi.

Ce inseamna un stil de viata sedentar?

Odata cu dependenta tot mai mare de tehnologie si cu anumite schimbari ale stilului de viata, copiii sunt mai putin activi in comparatie cu generatiile anterioare. Acest lucru poate fi asociat cu riscuri majore pentru sanatatea lor, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt. Efectele adverse ale unui stil de viata sedentar pot sa apara in etapele ulterioare ale vietii si sa le afecteze sanatatea pe termen lung daca modificarile nu sunt facute din timp.

Un stil de viata sau un comportament sedentar este definit ca activitate fizica redusa sau deloc in rutina zilnica. Activitatea fizica, jocul in aer liber si in general timpul petrecut in aer liber sunt extrem de importante pentru cei mici. Corpul uman este menit sa se miste. Asadar, orice lipsa de activitate fizica deterioreaza si slabeste corpul, musculatura devine slabita, articulatiile sunt afectate si apar dureri. Multe studii sugereaza ca in prezent copiii sunt mult mai putin activi decat cei din generatiile trecute. Tehnologia pare sa contribuie la aceasta scadere a timpului petrecut in aer liber si efectuand activitati fizice. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Evgeny Atamanenko/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri