22 Septembrie 2022 publicat în Copil 23 share-uri

Istoria ne-a demonstrat în nenumărate rânduri că insectele sunt cele care transmit unele dintre cele mai periculoase boli. De la malarie până la febra galbenă sau encefalită, acestea au devenit atât de ușor de transmis, încât singurul lucru pe care îl putem face pentru a combate mușcăturile sau înțepăturile de insecte este prevenția.

Bolile transmise de insecte precum țânțari, căpușe, muște, purici sau gândaci reprezintă aproximativ 17% din totalitatea bolilor infecțioase existente. Rata de apariție a acestor afecțiuni este cea mai crescută în zonele tropicale și subtropicale și afectează disproporționat cele mai sărace populații ale globului.

Așa cum spuneam, printre cele mai comune boli provocate de înțepăturile de insecte sunt malaria și febra galbenă, acestea fiind adesea întâlnite în zone din Africa și Asia. Din păcate, însă, există mult mai multe boli care pot afecta întregul organism, unele chiar și pe viață.

Boli cauzate de virusuri si bacterii transmise de insecte

Malaria, cunoscută și ca paludism, este o boală transmisă de țânțari, în mare parte în zonele tropicale și subtropicale ale lumii. Aproximativ 40% din populația lumii este sensibilă la malarie, drept urmare, este recomandată vaccinarea împotriva acesteia. Malaria este benignă și malignă, prima fiind mai blandă și mai ușor de tratat, iar cea malignă fiind mai gravă, uneori fatală, mai ales în cazul copiilor. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Sursa foto: Kwangmoozaa/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri