Bolile transmise de insecte precum țânțari, căpușe, muște, purici sau gândaci reprezintă aproximativ 17% din totalitatea bolilor infecțioase existente. Rata de apariție a acestor afecțiuni este cea mai crescută în zonele tropicale și subtropicale și afectează disproporționat cele mai sărace populații ale globului.
Așa cum spuneam, printre cele mai comune boli provocate de înțepăturile de insecte sunt malaria și febra galbenă, acestea fiind adesea întâlnite în zone din Africa și Asia. Din păcate, însă, există mult mai multe boli care pot afecta întregul organism, unele chiar și pe viață.
Boli cauzate de virusuri si bacterii transmise de insecte
Malaria, cunoscută și ca paludism, este o boală transmisă de țânțari, în mare parte în zonele tropicale și subtropicale ale lumii. Aproximativ 40% din populația lumii este sensibilă la malarie, drept urmare, este recomandată vaccinarea împotriva acesteia. Malaria este benignă și malignă, prima fiind mai blandă și mai ușor de tratat, iar cea malignă fiind mai gravă, uneori fatală, mai ales în cazul copiilor. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: Kwangmoozaa/ shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară