23 Septembrie 2022 publicat în Copil 2 share-uri

Citeste mai multe despre rinita alergica la copii – care pot fi cauzele, semnele si simptomele asociate si ce implica metodele de diagnostic si tratament.

Ce este rinita alergica?

Rinita alergica este cea mai frecventa forma de alergie in copilarie. Poate fi de doua tipuri – sezoniera si pe tot parcursul anului. Rinita alergica se refera la simptomele de congestie nazala, mancarime sau secretii nazale, picurare post-nazala, mancarimi la nivelul ochilor si/sau stranut frecvent care apar dupa contactul cu un alergen din mediu. Aceste simptome sunt cauzate de inflamatia membranei mucoase care captuseste nasul. Rinita alergica poate provoca, de asemenea, agravarea simptomelor de astm bronsic, probleme ale sinusurilor sau ale urechii si probleme de somn.

Factorii declansatori ai rinitei alergice sunt alergeni precum mucegaiurile, polenul, acarienii si parul de animale. Aceste substante sunt de obicei inofensive, dar pot provoca reactii alergice in cazul anumitor persoane. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Bernardo Emanuelle/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri