29 Septembrie 2022 publicat în Copil 15 share-uri

Iata care pot fi cauzele si factorii de risc pentru hipotiroidism la copii, semnele si simptomele asociate si ce implica tratamentul.

Ce este hipotiroidismul?

Hipotiroidismul este o tulburare endocrina in care tiroida nu produce suficient hormon tiroidian. Un copil cu tiroida subactiva sau hipotiroidism poate prezenta simptome de oboseala, crestere in greutate, constipatie, afectare cresterii si o serie de alte probleme. Hormonii produsi de tiroida influenteaza toate aspectele sanatatii, inclusiv ritmul cardiac, metabolismul energetic, cresterea si dezvoltarea.

Tipuri de hipotiroidism la copii

Exista mai multe tipuri diferite de hipotiroidism, inclusiv:

Hipotiroidism congenital

Hipotiroidismul congenital apare atunci cand tiroida nu se dezvolta sau nu functioneaza normal inainte de nastere. Este o forma frecventa. Mai multi factori, inclusiv istoricul familial, examenul fizic al copilului, gradul de hipotiroidism in momentul diagnosticarii si cursul tratamentului vor ajuta medicul sa determine daca este o cauza ereditara si daca este necesar tratamentul pe tot parcursul vietii. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: art4stock/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri