14 Septembrie 2022 publicat în Copil 14 share-uri

Citeste mai multe despre encefalita la copii – care pot fi cauzele posibile pentru aparitia acestei probleme, semne si simptome asociate, precum si ce implica tratamentul.

Ce este encefalita?

Encefalita se refera la inflamatia membranelor care inconjoara creierul si maduva spinarii. Aceasta afectiune provoaca probleme cu functia creierului si a maduvei spinarii. Inflamatia duce la umflarea creierului si apar modificari ale starii neurologice, inclusiv confuzie mentala si convulsii.

Encefalita poate aparea la copii de toate varstele, desi este o problema destul de rara. Este o urgenta medicala si necesita tratament imediat. Atunci cand tesuturile creierului sunt inflamate, acestea nu functioneaza corect, motiv pentru care copilul poate avea convulsii, confuzie mentala sau schimbari in comportament. Infectia sau inflamatia la nivelul creierului poate duce la leziuni permanente. Din pacate, nu exista nicio modalitate de a prezice efectele pe termen lung ale encefalitei. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: Maria Sbytova/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri